Iskala sem domače kozje mleko. Našla sem ga preko radiaskega oglasa, ko sem edinkrat poslušala radio iz ne vem kakega razloga.
Spoznali smo Anko in Zdravka, ki v okolici Kranja živita v čistem okolju in imata živino zaradi veselja. Oskebujeta nas s kvalitetnim mesom ovc, kož, konjev, piščancev in zajcev. Najbolj pa gredo v promet konjske salame. V vseh letnih časih.
Priprava
Anka mi razreže meso na manjše kose. Nekaj je za juho, nekaj za peko, nekaj pa za segedin ali paprikaš.
- 5 kotletov jagnjetine
- 3 velika korenja
- 1 čebula
- Začimbe: sol, mleta kumina, rožmarin, brinove jagode, klinčki (nekaj)
- Olivno olje
Imam eno super črno Kitajsko posodo s pokrovom. V njej se peče v svojem soku, meso ostane mehko. Kadar pečem v njej meso, vedno uporabljam enak način pa naj bo piščanec ali jagnje.
Najprej narežem na kolobarje nekaj velikih korenjev, razrežem čebulo na četrtine. Dodam meso, začinim s klinčki, brinovimi jagodami, kumino, soljo in rožmarinom. Čez polijem približno 1 dl olivnega olja. Pokrijem in dam v pečico.
Pečico prižgem prej na 160, v tem času pripravim vse sestavine. Potem pustim temperaturo in pečem 2 ure pokrito.
Nekoč sem videla na televiziji, kako je Izraelec pripravil jagnjetino. Za prilogo je skuhal kuskus. Ko je bil skuhan, ga je stresel čez meso in vse premešal, da se okusi povežejo. Tako sem naredila tudi jaz.
Dodaj odgovor