Sestavine:
- 350 g moke
- 150 g pšeničnega zdroba
- 2 dl vode
- 1 zavitek suhega kvasa 7 g
- 1 žlica sladkorja
- 1 jajce
- sol
Priprava:
- Pripravimo testo. Moko in zdrob premešamo. Na sredini naredimo jamico za kvasni nastavek.
- Kvas, vodo in sladkor natresemo v jamico in pustimo vzhajati 15 minut. Ko je kvas aktiven, dodamo jajce in sol. Mešamo, da dobimo kepo testa, ki se ne lepi na roke.
- Pustimo počivati 45 minut.
- Testeno kepo razrežemo na 4 dele in vsako oblikujemo v kačo. Pustimo še 20 minut vzhajati, nato skuhamo v vodi.
- V vrelo vodo damo eno kačo in kuhamo 10 minut na eni strani in 10 minut na drugi strani. Posode s knedli ne pokrivamo s pokrovko, dokler kuhamo.
- Sledi samo še postrežba.
Dodaj odgovor