Češki zdrobovi knedli

Sestavine:

  • 350 g moke
  • 150 g pšeničnega zdroba
  • 2 dl vode
  • 1 zavitek suhega kvasa 7 g
  • 1 žlica sladkorja
  • 1 jajce
  • sol

Priprava:

  1. Pripravimo testo. Moko in zdrob premešamo. Na sredini naredimo jamico za kvasni nastavek.
  2. Kvas, vodo in sladkor natresemo v jamico in pustimo vzhajati 15 minut. Ko je kvas aktiven, dodamo jajce in sol. Mešamo, da dobimo kepo testa, ki se ne lepi na roke.
  3. Pustimo počivati 45 minut.
  4. Testeno kepo razrežemo na 4 dele in vsako oblikujemo v kačo. Pustimo še 20 minut vzhajati, nato skuhamo v vodi.
  5. V vrelo vodo damo eno kačo in kuhamo 10 minut na eni strani in 10 minut na drugi strani. Posode s knedli ne pokrivamo s pokrovko, dokler kuhamo.
  6. Sledi samo še postrežba.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑