Slivov klafutis

To je francoska sladica, ki jo lahko oripravite iz jagod, češenj, borovnic. Je preprosta za pripravo. Okus pa je svež in sočen. V originalu se jo postreže s stepeno sladko smetano.

Jaz sem jo pripravila iz sliv, ki sem jih imela še od jeseni v skrinji. Povabljenci so bili navdušeni. Jed pa ima komplicirano ime, vendar je enostavna za pripravo.

Sestavine:

  • 500 g sliv
  • 4 cela jajca
  • 75 g sladkorja
  • Vanilij sladkor
  • 100 g moke
  • Cimet
  • Žlica višnjevega likerja

Priprava:

Stepeš jajca in sladkor penasto.

Odliješ vodo od sliv in jo prideneš k stepenim jajcem.

Nežno vmešaš moko in dobiš tekoče testo. Preliješ testo čez sadje in pečeš 35 do 45 minut na 180 stopinj.

Postrežeš toplo ali hladno.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑