To je francoska sladica, ki jo lahko oripravite iz jagod, češenj, borovnic. Je preprosta za pripravo. Okus pa je svež in sočen. V originalu se jo postreže s stepeno sladko smetano.
Jaz sem jo pripravila iz sliv, ki sem jih imela še od jeseni v skrinji. Povabljenci so bili navdušeni. Jed pa ima komplicirano ime, vendar je enostavna za pripravo.
Sestavine:
- 500 g sliv
- 4 cela jajca
- 75 g sladkorja
- Vanilij sladkor
- 100 g moke
- Cimet
- Žlica višnjevega likerja
Priprava:
Stepeš jajca in sladkor penasto.
Odliješ vodo od sliv in jo prideneš k stepenim jajcem.
Nežno vmešaš moko in dobiš tekoče testo. Preliješ testo čez sadje in pečeš 35 do 45 minut na 180 stopinj.
Postrežeš toplo ali hladno.
Dodaj odgovor