Cvetačni narastek

Med tednom se mi zgodi, da imam malo operativnega časa za pripravo kosila. Takrat povlečem jokerja in pogledam kakšno zelenjavo imam v hladilniku. Praktično lahko uporabite vse korenje, cvetačo, brokoli, špinačo, zelje, čebulo,…

Tak dan je bil danes. Tako je nastal odličen vege cvetačni narastek. Še to rada sem v stiku z letnimi časi.To pomeni, da pripravljam zelenjavo, ki jo sezona ponuja in tako je današnja jed pravi izziv za pozni januarski dan.

Sestavine:

  • 1 listnato testo v rolici (cca 220 g)
  • 1 srednja cvetača
  • 3 korenčki
  • 200 g kisle smetane
  • 4 jajca
  • 100 g parmezana
  • 2 žlici drobtin ali gresa
  • sol
  • muškatni oreh

Priprava:

  1. Najprej operi in skuhaj cvetačo. Cvetačo odtrgaš na manjše cvetke. Ni potrebno, da jo režete z nožem. Kuhaš približno 10 minut, da je na pol kuhana, še malo trda.
  2. Odliješ vodo in cvetačo s tlačilcem za krompir rahlo pretlačiš.
  3. Pripraviš nadev: kisla smetana, jajca, parmezan, nariban korenček, drobtine ali gres in začimbe. Vse premešaš.
  4. Pripraviš pekač in odviješ testo. Nanj streseš najprej pretlačeno cvetačo in potem preliješ z nadevom.
  5. Pečeš v ogreti pečici 20 minut na 180 stopinj.
  6. Postrežeš lahko z rdečo peso v solati ali kislimi kumaricami.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑