Med tednom se mi zgodi, da imam malo operativnega časa za pripravo kosila. Takrat povlečem jokerja in pogledam kakšno zelenjavo imam v hladilniku. Praktično lahko uporabite vse korenje, cvetačo, brokoli, špinačo, zelje, čebulo,…
Tak dan je bil danes. Tako je nastal odličen vege cvetačni narastek. Še to rada sem v stiku z letnimi časi.To pomeni, da pripravljam zelenjavo, ki jo sezona ponuja in tako je današnja jed pravi izziv za pozni januarski dan.
Sestavine:
- 1 listnato testo v rolici (cca 220 g)
- 1 srednja cvetača
- 3 korenčki
- 200 g kisle smetane
- 4 jajca
- 100 g parmezana
- 2 žlici drobtin ali gresa
- sol
- muškatni oreh
Priprava:
- Najprej operi in skuhaj cvetačo. Cvetačo odtrgaš na manjše cvetke. Ni potrebno, da jo režete z nožem. Kuhaš približno 10 minut, da je na pol kuhana, še malo trda.
- Odliješ vodo in cvetačo s tlačilcem za krompir rahlo pretlačiš.
- Pripraviš nadev: kisla smetana, jajca, parmezan, nariban korenček, drobtine ali gres in začimbe. Vse premešaš.
- Pripraviš pekač in odviješ testo. Nanj streseš najprej pretlačeno cvetačo in potem preliješ z nadevom.
- Pečeš v ogreti pečici 20 minut na 180 stopinj.
- Postrežeš lahko z rdečo peso v solati ali kislimi kumaricami.
Dodaj odgovor