Imela sem prijatelja iz Italije. Navdušila ga je Slovenija in se je za eno leto preselil sem, dokler ni ugotovil, da tu ne more živeti. Bil pa je dober kuhar in naučil me je nekaj jedi, s katerimi res očaram goste.
Ena teh jedi so pipe z brokolijem. To je jed, za katero sem podpisala predporočno pogodbo s soprogom, da mora biti na jedilniku vsaj enkrat mesečno. Včasih mi uspe, včasih pa ne!
Sestavine za 4 osebe:
- 500 g makaronov pipe ali ušesa
- 1 brokoli
- 2 stroka česna
- 1 pest črnih oliv
- 1 žlica kaper
- 3 žlice olivnega olja
- parmezan za posip
Priprava:
- Najprej opereš brokoli in ga natrgaš na cvetove. Steblo odrežeš spodaj, kjer je olesenelo, ostalega pa narežeš na kolobarje velike 1 cm ali manj.
- Zavreš vodo in kuhaš brokoli 10 minut. Odstrani ga iz vode v posodo, v isti vodi pa skuhaj pipe po navodilih na vrečki.
- Odcedi kuhane makarone in pusti kak dl vode, če brokoli ne bo dovolj kuhan.
- V prazno posodo nalij olivno olje, par žlic. Stisni oba stroka česna in malo pogrej, da česen zadiši. potem takoj dodaj kuhan brokoli in olive ter pretlači s tlačilko za pire.
- Če brokoli ni dovolj skuhan, dolij 1 dl vode in malo pokuhaj, da se zmehča.
- Dodaj še kuhane pipe in premešaj. Postrezi s solato iz pese, makarone pa potresi s parmezanom.
Dodaj odgovor