Še ena možna juha, ki ti jo ponujam, da jo pripraviš.
Res imamo radi juhe, vendar da lahko človek pripravi toliko različnih juh iz ene sestavine, v mojem primeru je to por, si nisem mislila.
Včeraj zvečer sem bila zunaj s prijateljico. Na kratko, vendar v tistem skupnem času, mi je pripovedovala o škrob. Da poleg koruznega obstaja tudi krompirjev škrob in da je vsestransko uporaben. Takole pravi, naribaš krompir, ga namočiš v vodo za pol ure in počakaš, da spusti škrob. Na dnu posode se loči gosti del, ki ga odliješ in uporabiš. Krompir pa uporabiš v kuhinji.
Sledila sem njenim navodilom in preslišala pa, da ni vsaka krompir enako poln škroba. Najboljši je rdeči. No, jaz sem imela belega, zato poskus ni uspel.
Vseeno sem pustila krompir namočen čez noč in zjutraj je bil rezultat isti. Voda je bila motna, vendar neke vsedline razen naribanega krompirja ni bilo.
Ok. Nič hudega. Ostalo je le še vprašanje, kako ga porabiti. In sem dobila idejo, v juhi.
Sestavine
- 1/2 pora
- 1 🥕 korenje
- 1 🥔 nariban kot za sir
- voda
- sol
Priprava
- V posodi na olju ali maslu prepražiš por, dodaš nariban krompir in na kolobarje narezano korenje približno 2 minuti.
- Dodaj 1 liter vode, začini in kuhaj 20 minut.
- Predlagam, da s palčnim mešalnikom zmelješ v gosto juho.
- Postrezi s kroglicami.
Dodaj odgovor