Čemaževa juha

Z otroci zdaj, ko smo v domači karanteni, vsak dan razkrivamo kotičke našega kanjona Kokre. Res je lep in miren kraj, kraj sredi mesta, kjer petje ptic in žuborenje vode, človeka pomladi in prerodi. Odnese stran napetosti, strahove in te napolni z močjo Matere Zemlje.

Naši dnevni sprehodi so del online pouka, kjer spoznavamo okolje tam, kjer je izvor. Torej, v naravi. Za vse je pomirjajoče in navdihajoče. Le ljudjem, ki jih srečamo ne gledamo v oči kot nekoč pač pa se jim poskušamo umakniti na razdalji 2 metrov. Ah, ja…..

Na robu kanjona se razprostira dišeč čemaž. Že od nekdaj ga občudujem in vonjam in tokrat smo ga z otroci nabrali za čemaževo juho. Spodaj ti ponujam mojo verzijo recepta.

Sestavine

  • 1/2 čebule
  • 1 pest čemaža
  • 4 manjši krompirji
  • 700 ml vode
  • olivno olje
  • muškatni orešček
  • sol po okusu

Priprava

  • Na kocke sem narezala čebulo in jo popražila.
  • Umila sem krompir, ga olupila in narezala na majhne kocke.
  • Umila sem čemaž in ga narezala na tanke trakove.
  • Skupaj s krompirjem se v vodi kuhala približno 20 minut.
  • Na koncu sem dodala začimbe in zmiksala s paličnim mešalnikom.
  • Po želji lahko dodaš ali 1 dl mleka ali smetane za kuhanje.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑