Regratova solata

Med prve znanilce pomladi sodi tudi regrat. Jaz osebno ga ne nabiram, imam pa to srečo, da ga vedno dobim. Tokrat me je z njim pocrklala moja teta Dani.

Doma ima velik vrt, ki ga obdeluje njen sopotnik. Pozimi sta imela radič in obljuljala mi ga je, da ga naslednjič, ko se vidiva prinese. Pa je vsakič pozabila. Nič hudega sem si mislila. Bo že enkrat prinesla ta radič.

Pa je mineval časa, radiča je zmanjkalo, ko me enkrat pokliče in pravi, naj pridem po regrat. Oh, super! To je še boljše. Pravijo, da je regrat za obnovo krvi, za čiščenje jeter, skratka odlična super hrana, da iz telesa izpere nakopičene zimske strupe.

Pa se je zopet zavleklo. Prišel je čas, ko so se pojavile omejitve glede obiskovanja in ga nisem šla takoj iskat. Minilo je nekaj dni, ko smo se peljali mimo in smo zavili še po regrat. Ko sem pozvonila, je odprl Ljubo. “Ah ti si! A veš, da je regrat skoraj prišel h koncu, pa sem ga zjutraj zalil z vodo. Počakaj, da ti ga prinesem!” In prinesel je celo vrečko odličnega regrata.

Doma sta si oba sinova zaželela regratove solate. Še posebej mlajši ima rad vse kislo. Skuhala sem jajčka , okisla in solatka je bila pripravljena.

Naslednjič sem skuhala krompir in pripravila regratovo solato s krompirjem.

Sestavine:

  • regrat
  • kuhano jajce ali kuhan krompir
  • kis
  • olje
  • sol

Priprava:

  1. Regrat dobro operemo in odrežemo spodnji del stebla.
  2. Narežemo na manjše kose,
  3. Solimo, okisamo in naoljimo.
  4. Po želji dodamo kuhano jajce ali kuhan krompir.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑