Fižolova enolončnica s testeninami

Četrtek zvečer sem vprašala svoje družinske člane, kaj naj jim jutri,v petek, pripravim za kosilo. Predlog je bil fižolova juha. Ok.

Samo juha bila premalo, zato sem se spomnila na palačinke. Ker pa smo veliko noter bodo palačinke z marmelado in ne z nutelo, saj taka količina sladkorja otroke raznese kot bomba. Ni jih za ustavit.

Pozimi je hitro noč, zato smo že zato veliko doma. Ko smo dobili obiske, so nam prinesli čokolade za otroke. In otroci so takoj z veseljem segli po njej. Ura je bila šest in otroka sta pojedla vsak eno vrstico. Bila sta mirna. Kaj je sledilo čez 30 minut, pa svet ni videl.

Ko bi se mogli pripraviti za spanje, sta otroka kot odvezana norela po stanovanju. Kričala, se prepirala,… nikakor ju nisem mogla pomirit. Tako, da mi je ta izkušnja dala dvoje zaključkov. Prvič, otroci čokolade ne jedo po 16. uri in drugič, čokolado ali druge sladkarije so samo za praznovanje ali če gremo potem lahko ven, da porabijo kalorije.

Zdaj pa fižolova enolončnica. Sestavine:

  • ena cela čebula
  • 2 korenja
  • ena rumena koleraba
  • en koren peteršilja
  • 2 lovorjev lista
  • 300 g fižola
  • en krompir
  • strok česna
  • nekaj listov čemaža
  • 1 liter vode
  • skodelica ali 150 g testenin

Priprava:

  1. Sesekljamo čebulo in jo popražimo na olju.
  2. Pripravi zelenjavo korenje, kolerabo, krompir, koren. Vse operi in nareži na kocke.
  3. Dodaj k čebuli in zalij z vodo. Kuhaj na srednjem ognju 30 minut.
  4. Če imaš že kuhan fižol, ga dodaj zdaj. Drugače ga dodaj skupaj z zelenjavo.
  5. Nareži na trakove čemaž in sesekljaj česen. Dodaj v juho.
  6. Začini z lovorjevim listom in posoli.
  7. Dodaj testenine in jih kuhaj 10 minut.
  8. Za posladek pripravi palačinke.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑