Piščančji nadev po mehiško za tortilije

Pri mehiškemu nadevu so ključne začimbe. Niti ni tako pomembno, katero meso uporabiš, začimbe dajo pravi šmek. Nadev pripravim za v mehiške tortilije.

Vedno najprej pripravim meso, ga narežem na majhne kocke 1cm X 1 cm). mariniram v začimbah in olju, ga tudi na hitro popečen in pokrijem s folijo ali pokrovko, da sokovi oplemenitijo jed.

Danes predstavljam piščančji mehiški nadev.

Sestavine za 4 lačne:

Meso

  • 1 piščančja prsa narezana na kocke
  • kumina, sol in mleta sladka rdeča paprika
  • Olivno olje
  • 1 čebula
  • 1 rdeča paprika
  • 200 g pelati
  • 1 česen
  • 100 g rdečega fižola
  • 1 čajna žlička kakava v prahu brez sladkorja
  • Šopek koriandra in peteršilja

Priprava:

Marinada mesa

Meso narezano na kocke posolim. Dodam 1 jedilno žlico mlete sladke rdeče paprike in enako količino mlete kumine ter drobno sesekljan česen. Prelijem z oljem in pomešam. Pustim, da se meso prepoji z okusi.

Zdaj pripravim zelenjavo. Čebulo narežem na majhne kocke, papriko prav tako. Pelate zmiksam v tekočo juho.

Zdaj sem vse sestavine pripravila. Začnem z mesom.

Ponev segrejem na največji temperaturi. Vlijem olivno olje, da ga je malo več. Olje pokrije dno kozice in še malo čez. Ko je vroče, vanj stresem meso. Popečem ga 2 minuti na eni in 2 minuti na drugi strani. Odstavim kozico in stresem pečeno meso v drugo posodo. Pokrijem z aluminijasto folijo.

Zdaj v isti kozici pripravim še zelenjavo. Nameščena je še od prej, zato ne dodajam olja. Pražim čebulo 5 minut, da se zmehča. Potem dodam papriko. Pustim 2 minuti nato prelijem s pelati. Kuham 15 minut na nizki temperaturi 4/9. Na koncu dodam fižol, meso in na drobno narezan koriander in peteršilj. Premešam in postrežem.

Tortilije sem pripravila že prej, tako da jih le nadevam. Poleg mesne omake dodam še svežo solato, kumare in omako iz kisle smetane. Ali pa nariban sir.

Moji obožujejo tortilije s pečenim krompirjem kot pommes frittes iz pečice. Priporočam!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑