Koruzna juha z ingverjem

Koruzo je v Evropo iz Amerike prinesel Krištof Columb. Ta mehiška poljščina je užitna in okusna na mnogo načinov. Lahko skuhaš plod in ješ zrna, lahko jo posušiš in narediš kokice za ob TV ali pa se zmelje v koruzni zdrob kot polento ali še dobneje v moko in spečeš kruh, tortilije, …

V tem receptu ti predstavim, kako uporabiti koruzna zrna v juhi. Okus popestri ingver, ki da rahlo pikanten okus, pa ne preveč. Bolj ga ojača čili, ki se ga dodaja na koncu, direktno na krožniku. Seveda, otrokom čilija ne ponudiš, saj je ta pekočina preveč za njih.

Sestavine za 4 🍽:

  • 300 g koruze 🌽 iz konzerve
  • 1 cm debel kos ingverja
  • 1 čajna žlička sladkorja
  • 25 g leče
  • Sojina omaka
  • 7 dl jušne osnove 🍲
  • 1 jedilna žlica koruznega škroba
  • 3 jedilne žlice šerija
  • Sezamovo olje
  • Sol, poper

Priprava 🐝:

  1. V jušno osnovo daš lečo in sesekljan ingver, sladkor, sojino omako in kuhamo 15 minut, da se leča zmehča.
  2. Zdaj pripraviš koruzo in škrob ter šeri. Zmešaš in dodaš v juho. Kuhaš 2 minuti.
  3. Na koncu dodaš sol, poper in Sezamovo olje, 1 čajna žlička.
  4. Postrežeš s čilijem in mlado čebulo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑