Čokoladna torta Princa Williama

Dobrodošli na Angleškem dvoru! V drugi oddaji Pokukaj v mojo kuhinjo sva z Jadranko pripravljali čokoladno tortico, ki jo obožuje celemu Princ William. In to je, boste videli, neverjetno preprosta čokoladna torta brez peke! Za vse prezaposlene mame, in vse ki obožujete čokoladne sladice in nimate ne volje ne časa porabiti ne vem koliko časa v kuhinji. Ko si pripraviš sestavine je gotova v 15 minutah.

Originalna je malce slajša, vendar meni osebno je že sama čokolada dovolj sladka, tako da približno razpolovim gramažo sladkorja. Pri prelivu pa poleg čokolade uporabim še maslo, med in seveda čokolado!

Za okrasitev lahko uporabiš ali zdrobljene piškote ali v pečici na rahlo posušeno oblato. Eno četrtinko oblate daj v ogreto pečico na 150 stopinj za nekaj minut. Ko vidiš, da se upogne, to pomeni, da se je posušila, takrat jo vzemi ven in jo zdrobi in razporedi po tortici.

Količina sestavin zadostuje pekaču velikosti 20, če imate radi nizke tortive. Če pa imate rajši visoke, potem priporočam model velikosti 17 cm. Torto lahko tudi oblikujete v modelu za kruh, potem sicer ne bo več okrogla ampak pravokotna. Po želji, kakor komu paše.

Sestavine:

 • 120 g mehkega masla
 • 60 g sladkorja
 • 1 jajce
 • 120 g temne čokolade (75% kakava)
 • 220 g maslenih piškotov

Preliv:

 • 100 g čokolade za kuhanje
 • 30 g masla
 • 1 žlica medu

Priprava:

 1. Najprej stopi čokolado na parni kopeli. Ko je čokolada stopljena, jo odstavi, naj počaka na masleno zmes in nalomljene piškote.
 2. Maslo vzameš iz hladilnika približno 2 uri pred postopkom, da se maslo stopi na sobni temperaturi. Stopljeno maslo zmešaj s sladkorjem. Mešaj 5 minut, da se maslo in sladkor povežeta. Priporočam ti uporabiti sladkor v prahu.
 3. Stepi jajce na roke in ga ročno vmešaj v masleno zmes. Mešaj toliko časa, da se jajce poveže z maslom, da maslena zmes vpije celo jajce in ni čutiti več beljaka, da plava ločeno od masla.
 4. Na roke, pomagajo naj ti otroci, zdrobite piškote. Ne potrebuješ mikserja, saj naj bodo v torti večji kosi piškotov. Tudi ni pomembno, da so vsi kosi piškotov enako veliki. Nekateri kosi bodo v prahu, drugi veliki za oreh. Spoštujemo različnost!
 5. Zdaj k masleni zmesi vmešaj stopljeno maslo. Naj se sestavine lepo premešajo in povežejo.
 6. Nato prideni še zdrobljene piškote. Piškoti na se potopijo v čokoladno zmes in naj jih čokolada vse prepoji.
 7. Vzemi model za torto, obloži ga s folijo za živila in vanj stresi pripravljeno zmes. jjo in jo ohladi v hladilniku 3 ure.

Preliv

Na ohlajeno tortico pripravi še glazuro. Pripravi vodno kopel. Skupaj pripravi čokolado, maslo in med. Pusti, da se vse sestavine počasi stopijo. Ne mešaj preveč. Počakaj, da se sestavine res same stopijo. Na koncu na rahlo premešaš in poliješ po tortici.

Kako? TO je pomembno.

Glazuro zlij na sredo tortice in nato tortico nagni na vse strani, da glazura steče sama po njej in zapolni vse pore sladice. NE UPORABLJAJ NOŽA ZA RAZMAZ!!!!

Comments are closed.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑