Morski pes s krompirjevo solato

Moja fanta sta navdušena nad morskim psom 🦈. Teodor pozna vse vrste morskih psov, kateri je nevaren za človeka in kateri ni. Ve tudi za vsakega, kje živi. No, zato je priprava morskega psa prava senzacija v naši kuhinji.

Morski pes se kupi v zmrznjenih filejih. Ima malo kosti oziroma le srednjo debelo kost, ki jo z lahka odstraniš. 
Zrezke obvezno namoči v mleku, da se zmehčajo in da se iz mesa izločijo strupi.
Upoštevaj čas kuhanja, sicer bodo zrezki preveč skuhani. Peci jih na močnem olju.

Sestavine za 4 🍽:

  • 4 zrezke
  • 1 čebula
  • 1 česen
  • Rožmarin
  • Koruzna moka
  • 400 g pelati
  • sol
  • Olivno olje

Priprava 🐝:

  1. Zrezke namoči v mleko za 30 minut.
  2. Zrezke odcedi in jih povaljaj v koruzni moki, ki ji dodaš rožmarin in sol.
  3. Pripravi posodo, kjer boš najprej v olju popekla zrezke, na vsaki strani 1 minuto. Potem jih shrani in pokrij s folijo.
  4. V isti posodi dolij malo olja in popraži na drobno sesekljano čebulo in čez 15 minut še česen, prav tako sesekljan. Ves čas mešaj.
  5. Nato dolij pelate, jih pokuhaj za 15 minut in na koncu dodaj še zrezke morskega psa. Le za kako minuto, da ne razpadejo.
  6. Mi smo zraven jedli kuskus, krompirjevo solato z rdečo čebulo in v majonezi. Kakor komu paše.🙈

Comments are closed.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑