Moja fanta sta navdušena nad morskim psom 🦈. Teodor pozna vse vrste morskih psov, kateri je nevaren za človeka in kateri ni. Ve tudi za vsakega, kje živi. No, zato je priprava morskega psa prava senzacija v naši kuhinji.
Morski pes se kupi v zmrznjenih filejih. Ima malo kosti oziroma le srednjo debelo kost, ki jo z lahka odstraniš. Zrezke obvezno namoči v mleku, da se zmehčajo in da se iz mesa izločijo strupi. Upoštevaj čas kuhanja, sicer bodo zrezki preveč skuhani. Peci jih na močnem olju.
Sestavine za 4 🍽:
- 4 zrezke
- 1 čebula
- 1 česen
- Rožmarin
- Koruzna moka
- 400 g pelati
- sol
- Olivno olje
Priprava 🐝:
- Zrezke namoči v mleko za 30 minut.
- Zrezke odcedi in jih povaljaj v koruzni moki, ki ji dodaš rožmarin in sol.
- Pripravi posodo, kjer boš najprej v olju popekla zrezke, na vsaki strani 1 minuto. Potem jih shrani in pokrij s folijo.
- V isti posodi dolij malo olja in popraži na drobno sesekljano čebulo in čez 15 minut še česen, prav tako sesekljan. Ves čas mešaj.
- Nato dolij pelate, jih pokuhaj za 15 minut in na koncu dodaj še zrezke morskega psa. Le za kako minuto, da ne razpadejo.
- Mi smo zraven jedli kuskus, krompirjevo solato z rdečo čebulo in v majonezi. Kakor komu paše.🙈