Češnjevo pecivo

Ko pride čas češenj, se jih ne morem najesti toliko, kot jih rodi drevo. Takrat jih jemo za zajtrk, kosilo in večerjo. Trebuhe imamo polne vode in tako razmišljam o porabi češenj v pecivu.

Poiskala sem recept iz moje zakladnice in našla tega, ki ti ga posredujem spodaj. Je pa dolgo tega, kar sem ga pekla in pozabila na podrobnosti. Zadnjič sem ga obnovila in naj ti povem nekaj skrivnosti.

Prvič, testa ne pride veliko, zato sem uporabila manjši okrogel pekač (velikost 17 cm premera).

Drugič, prijatelji me sprašujejo, kako mi je uspelo, da je okoli bel biskvit, noter čokoladen. Hja, to je nastalo po pomoti. Najprej sem pol belega biskvita zlila v velik pekač in čezenj posula vse češnje. Potem sem dala v drugo polovico kakao in nastala je gostejša zmes. Vsega skupaj je bilo mnogo premalo za velikost pripravljenega pekača, zato sem žalostno ugotovila, da če pečem v tem pekaču, potem bo vse skupaj ena ploščata palačinka. Tako sem se domislila, da vzamem majhen tortni pekač. Še dobro, da sem prej pod zmes položila peki papir. Prijela sem konce papirja in položila v tortni pekač. Vse se je malo pomečkalo, ampak končni izdelek je bil prav lep.😍

Pri peki ne uporabljam veliko sladkorja, tako da ga po želji lahko dodaš tudi 100 g več, če imate radi zelo sladko.

Priporočam, da za to količino sestavin uporabiš mali okrogli pekač velikosti 17 cm premera. Če pa želiš več biskvita, potroji sestavine.

Tudi s češnjami ne skopari! Z veliko žlico jih natrpaj v biskvit! 🍒 Češnje se bodo pokuhale v biskvitu, biskvit pa bo sočnejši.

Po tem receptu je biskvit bolj suh. Prijateljica, ki obožuje marmornate kolače pravi, da ima tak okus.

Res okusno pride, če posuješ mleti sladkor čez. Njami😋

Zraven se prileže kavica. Tista, črna, prava Turška. ☕

Sestavine:

  • 4 cela jajca
  • 110 g sladkorja
  • 1 vanilij sladkor
  • 160 g moke
  • 40 g kakava
  • 30 g olja
  • 1/2 pecilnega praška
  • 200 g češenj (lahko tudi več)

Priprava:

  1. Najprej stepem beljake brez sladkorja. Po 3 minutah dodam ves sladkor.
  2. Mešam 5 minut, da se beljaki stepejo v smetanosto zmes in dodam rumenjake. Sledi mešanje 5 minut.
  3. Mikser ustavim in dodam ojle, vodo, moko in pecilni prašek. Ročno premešam.
  4. Zdaj vzamem pekač in vanj vlijem polovico biskvitne mase. Nanj položim vse češnje.
  5. V drugo polovico pa vmešam kakao. Nato prelijem maso v pekaču.
  6. V ogreti pečici pečem 25 minut na 180 stopinj.
  7. Pečen biskvit vzamem iz pečice. Naj se ohladi in potem ga posujem z mletim sladkorjem.

Comments are closed.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑