Krompirjeva solata ali gamja- saelleodeu po korejsko

Ena izmed podobnosti naše kuhinje s korejsko so priloge. No, ne čisto enako, je pa podobno. Pri glavni jedi boste vedno dobili več prilog (lahko je špinača, alge, kimchi,…).

Ta solata mi je bila takoj všeč. In to zato, ker razen čilijeve paste, vse sestavine rastejo pri nas v domovini. Solata je nežna, hrustljava in sveža. Je odlična priloga k polpetom, slanim palačinkam ali jedem z žara. Mi smo jo ponudili k tuninim polpetom.

Pomembno je, da krompir skuhamo in pretlačim kot za pire. Kumare in korenje jo naredita hrustljavo.

Sestavine:

  • 🥔 4 srednji krompirji
  • 🥕 2 korenja
  • 🥒1 kumara
  • 1 mlada čebula z zelenjem
  • 3 trdo kuhana jajca
  • 1 naribano 🍎 jabolko
  • sol, poper in čilijeve pasta po želji
  • 4 žlice majoneze

Priprava:

  1. Najprej skuha skuhaš jajca. 10 minut naj vrejo v vodi. Ohladi ga, olupi in nareži na kocke.
  2. Olupi, nato nareži na kockice (1cm) krompir. Kuhaj ga 20 minut. Odcedi ga in daj hladiti v novo posodo. Pretlači ga.
  3. V isti vodi za 3 minute pokuhaj na kockice narezano korenje. Dodaj ga h krompirju.
  4. Zdaj na kockice nareži še kumaro in celi mlado čebulo s perjem vred na kolobarje.
  5. Ko je krompir ohlajen, daj vso zelenjavo v eno posodo, jo začini s soljo, poprom, čilijevo pasto in majonezo. Zdaj naribaj še jabolko.
  6. Solata mora biti ohlajena v hladilniku.

Kumarice pusti neolupljene, saj ima olupek ne le lepo zeleno barvo, temveč tudi precej vitaminov in mineralov.

One thought on “Krompirjeva solata ali gamja- saelleodeu po korejsko

Comments are closed.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑