Priprava piščančje rižote se lahko lotiš tako, da uporabiš prsi ali pa stegno in peruti. Tokrat sem v tem primeru uporabila piščančja prsa.
Priprava ni zahtevna, vse skupaj potrebuješ dobrih 30 minut od tega polovico časa za rezanje sestavin.
Na koncu rada zabelim rižoto z ribanim parmezanom in obvezno 1 žlica masla.
Sestavine:
- 500 g riža Arborio
- 2 korenja
- 1 por
- 100 g graha
- 300 g prsi
- 1 strok česna
- curry in sol
- žlica masla
- parmezan po želji
Priprava:
- Razreži prsa narezana kocke.
- Nareži por in ga popražiš na olivnem olju.
- Dodaj meso k poru in ga poduši za 5 minut.
- Dodaj zelenjavo, začimbe in riž.
- Zalij z vodo, da voda prekrije vse sestavine.
- Kuhaj toliko, kot se kuha riž. Med 15-18 minut.
- Ko je kuhano, zabeli z žlico masla.
- Parmezan potresi po okusu.