Rižota s piščancem in curry začimbo

Priprava piščančje rižote se lahko lotiš tako, da uporabiš prsi ali pa stegno in peruti. Tokrat sem v tem primeru uporabila piščančja prsa.

Priprava ni zahtevna, vse skupaj potrebuješ dobrih 30 minut od tega polovico časa za rezanje sestavin.

Na koncu rada zabelim rižoto z ribanim parmezanom in obvezno 1 žlica masla.

Sestavine:

  • 500 g riža Arborio
  • 2 korenja
  • 1 por
  • 100 g graha
  • 300 g prsi
  • 1 strok česna
  • curry in sol
  • žlica masla
  • parmezan po želji

Priprava:

  • Razreži prsa narezana kocke.
  • Nareži por in ga popražiš na olivnem olju.
  • Dodaj meso k poru in ga poduši za 5 minut.
  • Dodaj zelenjavo, začimbe in riž.
  • Zalij z vodo, da voda prekrije vse sestavine.
  • Kuhaj toliko, kot se kuha riž. Med 15-18 minut.
  • Ko je kuhano, zabeli z žlico masla.
  • Parmezan potresi po okusu.

Comments are closed.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑