Martinovi muffini z rdečim zeljem

Eno mojih prvih srečanj s kuharsko oddajo je bil izziv, da namesto mlincev pripravimo nekaj drugega, kar bi bilo primerno za Martinovo pojedino.

Rdeče zelje, gos ali raca in mlinci. Res ne moreš odkriti tople vode. Tako sem z Natašino pomočjo pripravila muffine z rdečim zeljem.

Izziv je bil sprejet in snemalec z novinarko sta prišla kar k meni na dom. Zakaj?

Jedi bi morala pripraviti doma (čisto vse) in potem odnesti v studio in to že ob 12.00. Jaz sem bila v šestem mesecu nosečnosti, kar je bilo zame preveč naporno. Tako je novinarka predlagala, da bi me obiskali kar doma. In so prišli. 🎥Posneli posnetek in za konec pripravili še objavo na siolovih novicah. Moj recept pa je cel teden potoval v vseh avtobusih LPPja. 🚌

Tukaj ti zaupam ta slavni recept za Martinove muffine. 😀

Sestavine:

  • 250 g zelja
  • 1 mala čebula
  • olje ali maščoba od pečene goske
  • 1 dl vina (rdeče, belo)
  • 1 žlica sladkorja
  • 1 žlica soli oz. po okusu
  • 1/2 žlice kumine
  • 1 naribano jabolko

Testo:

  • 1 jajce
  • 250 ml jogurta
  • 150 g moke
  • 1 čajna žlička sode bikarbone

Priprava:

Nadev:

  • Čebulo narežeš na kocke in jo pražiš. Dodaš sladkor.
  • Narežeš zelje na kvadratke in ga podušiš. Dodaj sol in vino.
  • Znižaš temperaturo na 4/5 in dušiš zelje naprej.
  • Med dušenjem olupi in naribaj jabolko. Duši skupaj z zeljem.
  • Kuhano je po 20 minutah

Testo:

  1. Jajce in jogurt zmešaj. Dodaj moko in sodo bikarbono.
  2. Če imaš še kaj maščobe od pečene race ali gosi, jo lahko dodaš v testo. 5 žlic bo dovolj.

Zdaj pripravi pekač. Priporočam ti silikonske modele za muffine. Če jih nimaš, uporabi peki papir. Izreži kvadratke, da pokrijejo jamico za muffin in čez polij testo in nadev.

Peci 25 minut na 180 stopinj.

Postrezi s pečeno račko ali gosjo.

Prileže se rdeče vino Metliška črnina.

Ula Hribar Babinski, kuharska mojstrica

Naj vam tekne! 👌

Comments are closed.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑