O tej torti lahko rečem le, da je res hiro pripravljena. Vsebuje precej zdrave sestavine, jogurt, spasiran kaki, piškoti in maslo.
Priprava traja 15 minut.
Sestavine za model 17 cm:
- 100 g petit piškotov (lahko Albert, Oreo ali katerekoli maslene piškote)
- 50 g masla ali kokosovega masla
- 1 kaki
- 200 g jogurta
- 50 g sladke smetane
- 4 lističe želatine
- 1 kakijev piškot za dekoracijo
Priprava:
- Piškote zdrobiš in jih preliješ z zmehčanim maslom. Premešaš, da se prepojijo vsi piškoti.
- Stresi piškote v model in jih razporedi po modelu, da dobiš piškotno dno.
- Model postavi v hladilnik, da se maslo in piškoti strdijo.
- Namoči 4 liste želatine za 5 minut. Nato jih 3 ožemi za jogurt in 1 za kaki.Vsakega posebej stopi nad soparo.
- Pripravi jogurt in sladko smetano. Dodaj 1 žlico sladkorja in stopljene 3 liste želatine. Premešaj in vlij jogurtovo maso čez piškote.
- Ohladi v hladilniku 30 minut.
- Olupi kaki in ga spasiraj.
- Zmešaj z želatino. In prelij čez jogurt.
- Če je jogurt že strjen, potem bo kakijev preliv čez naredil še eno plast, če pa ne, so bo pomešal z jogurtom in dobiš zanimiv vzorec.

Želatino stopi tako, da jo stopiš v vodni kopeli. Tako ne bo sledi želatine v kremi.
Vedno uporabi svežo želatino, saj se ti lahko zgodi, da se stara želatina ne stopi. Ostale bodo sledi želeja, kar ni preveč užitno.
Ula Hribar Babinski