Torta brez peke z jogurtom in kakijem

O tej torti lahko rečem le, da je res hiro pripravljena. Vsebuje precej zdrave sestavine, jogurt, spasiran kaki, piškoti in maslo.

Priprava traja 15 minut.

Sestavine za model 17 cm:

  • 100 g petit piškotov (lahko Albert, Oreo ali katerekoli maslene piškote)
  • 50 g masla ali kokosovega masla
  • 1 kaki
  • 200 g jogurta
  • 50 g sladke smetane
  • 4 lističe želatine
  • 1 kakijev piškot za dekoracijo

Priprava:

  1. Piškote zdrobiš in jih preliješ z zmehčanim maslom. Premešaš, da se prepojijo vsi piškoti.
  2. Stresi piškote v model in jih razporedi po modelu, da dobiš piškotno dno.
  3. Model postavi v hladilnik, da se maslo in piškoti strdijo.
  4. Namoči 4 liste želatine za 5 minut. Nato jih 3 ožemi za jogurt in 1 za kaki.Vsakega posebej stopi nad soparo.
  5. Pripravi jogurt in sladko smetano. Dodaj 1 žlico sladkorja in stopljene 3 liste želatine. Premešaj in vlij jogurtovo maso čez piškote.
  6. Ohladi v hladilniku 30 minut.

  1. Olupi kaki in ga spasiraj.
  2. Zmešaj z želatino. In prelij čez jogurt.
  3. Če je jogurt že strjen, potem bo kakijev preliv čez naredil še eno plast, če pa ne, so bo pomešal z jogurtom in dobiš zanimiv vzorec.

Želatino stopi tako, da jo stopiš v vodni kopeli. Tako ne bo sledi želatine v kremi.

Vedno uporabi svežo želatino, saj se ti lahko zgodi, da se stara želatina ne stopi. Ostale bodo sledi želeja, kar ni preveč užitno.

Ula Hribar Babinski

0 thoughts on “Torta brez peke z jogurtom in kakijem

Add yours

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑