Kakijeva omaka

Če iščeš idejo za svežo zimsko sladko kislo omako za k mesu, si na pravem mestu.

Ostal mi je še en kakij, zelo mehek in pripravljala sem pečeno račko. Meni osebno je raca pusta in domislila sem se kakijeve omake.

Sestavine:

  • Zelo zrel kaki
  • 1 šopek koriandra
  • 1/4 žlica narezane rdeče čebule
  • 1 žlica gorčice s semeni
  • 1 žlička ingverja (svežega ali v prahu)
  • sol, poper
  • 2 žlici jabolčnega kisa

Vse sestavine daš v skledo in zmiksaš do gladkega s paličnim mešalnikom. Omaka je pripravljena.

Tako omako lahko postrežeš tudi k pečenem mesu svinjski pečenki, goveji pečenki ali mesu z žara. Poskusi, omaka te ne bo pustila ravnodušne. Niti tvojih gostov!

Comments are closed.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑