To je idealna torta za zaposlene sodobne ženske. Okusna torta po receptu 1,2,3.
Pripraviš jo lahko v sadni različici, s kavo ali kavnim nadomestkom. Ali kot pravi tiramisu. Tudi obliko modela lahko prirediš. Vecji ali manjši, okrogli ali pravokoten. Kar imaš pri roki in odvisno za koliko ljudi.
Moj brat, svakinja in sestra obožujejo tiramisu. Za mamin rojstni dan nisem imela posebne ideje, kakšno torto pripraviti in sem pomislila na nekaj, kor bo hitro pripravljeno, enostavno in okusno.
Soprog mi je nakupil sestavin, in imela sem domače pomočnike za namakanje piškotov in pripravo kreme.
Vse skupaj mi je vzelo eno uro dela. Torta je počivala v hladilniku 1 dan. Razmišljam, kaj posebnega je pri pripravi in ni ničesar. Priporočam ti jo, če nimaš veliko časa, če imaš rada okus tiramisuja in ne maraš vklapljati pečice. Potem je priprava te torte zate!
Sestavine:
- 1 zavitek baby piškotov
- 1 l instant kave
- 1 kg maskarpone sira
- 7 jajc
- 80 g sladkorja
- 2 vanilij sladkorja
- kakao v prahu za posip
Priprava:
- Skuhaj kavo.
- Raporedi piškote v model in jih prelij s kavo. Daj v hladilnik za 30 minut.
- Pripravi kremo z maskarpone sirom, jajci in sladkorjem. Miksaj 5 minut.
- Prelij piškote s kremo.
- Namoči piškote v kavo in jih razporedi v drugo vrsto.
- Premaži s kremo.
- Okrasi in posuj s kakavom v prahu.
Torta naj prenoči v hladilniku, da se piškoti navlažijo in krema strdi.
Piškote lahko navlažiš tudi s kompotom in eno plast obložiš s poljubnim sadjem. Maline, breskve, ananas, maline, jagode…
Piškote izdatno prelij s tekočino, saj se bo sicer čez noč osušila in ne bo tako sočna.
Če te skrbi kakovost jajc, lahko pripraviš jajca s sladkorjem nad parno kopeljo.
Ula Hribar Babinsku, kuharska mojstrica z ❤
Si jo poskusila? Kaj praviš? Mar ni enostavna in okusna?