Veganski velikonočni zajčki iz testa

Ti zajčki so pravo odkritje zame, saj pri peki vedno uporabljam maslo, jajca in kravje mleko. Tako da se bila zelo presenečena, kako lahko z drugimi sestavinami prav tako pripravimo okusno kvašeno testo.

Prav posebna je dekoracija. Repke posujte z makom, orehi, kokosom ali jedilnimi barvami in dobili boste presenetljivo lepe in okusne kruhke. Tako gre recept

Sestavine:

  • 500 g bele moke
  • 20 g svežega kvasa
  • 100 g sladkorja
  • 150 g kokosovega jogurta
  • 150 g rastlinskega napitka
  • 50 g kokosove masti

Priprava:

  1. Prpiravimo kvasni nastavek.
  2. Dodamo ostale sestavine in zamesimo testo.
  3. Naj vzhaja dokler se ne podvoji količina testa.
  4. Testo razrežemo na enake dele in oblikujemo in oblikujemo zajčke.
  5. Kepo testa zrolaj v kačo. Prepleti konce in oblikuj še repek.
  6. Recek zalepi z vodo.
  7. Repke in ušesa premaži z vodo in posuj sladkor, mak, kokosovo mast ali kaj drugega.
  8. Peci 20 minut na 160 stopinj in 10 minut ma 180.

Če zelite ohraniti zajčke mehke tudi naslednji dan, jih takoj iz pečice zavijte v krpo in shranite v plastično vrečko.

Comments are closed.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑