Ti zajčki so pravo odkritje zame, saj pri peki vedno uporabljam maslo, jajca in kravje mleko. Tako da se bila zelo presenečena, kako lahko z drugimi sestavinami prav tako pripravimo okusno kvašeno testo.
Prav posebna je dekoracija. Repke posujte z makom, orehi, kokosom ali jedilnimi barvami in dobili boste presenetljivo lepe in okusne kruhke. Tako gre recept
Sestavine:
- 500 g bele moke
- 20 g svežega kvasa
- 100 g sladkorja
- 150 g kokosovega jogurta
- 150 g rastlinskega napitka
- 50 g kokosove masti
Priprava:
- Prpiravimo kvasni nastavek.
- Dodamo ostale sestavine in zamesimo testo.
- Naj vzhaja dokler se ne podvoji količina testa.
- Testo razrežemo na enake dele in oblikujemo in oblikujemo zajčke.
- Kepo testa zrolaj v kačo. Prepleti konce in oblikuj še repek.
- Recek zalepi z vodo.
- Repke in ušesa premaži z vodo in posuj sladkor, mak, kokosovo mast ali kaj drugega.
- Peci 20 minut na 160 stopinj in 10 minut ma 180.
Če zelite ohraniti zajčke mehke tudi naslednji dan, jih takoj iz pečice zavijte v krpo in shranite v plastično vrečko.