Poletje na Siciliji me je nadvdihnilo, da raziščem recept za tradicionalne sicilijanske piškote. Poskusili smo jih v več verzijah, z mandlji, lešniki in pistacijami. Če me vprašate, kateri so mi bili najbolj všeč, bi se težko opredelila med mandeljnovimi in pistacijevimi. Nekaj od tega.
Poiskala sem recept in tu ga delim z vami. Namiga nimam, ker so enostavni in na koncu zelo okusni.
Sestavine:
- 200 g mletih madljev
- 2 beljaka
- 1 vanilij sladkor
- 150 g mletega sladkorja
- 50 g mletega sladkorja za posip
- Sok pol limone
- Mandljeva aroma, če jo imate
Priprava:
- Stepemo beljake in dodamo vanilijev sladkor, mleti sladkor in sok limone. Zmes mora biti kompaktna, da ti ne drsi iz posode, če jo obrnemo nad glavo.
- Dodamo mlete mandlje in zmešamo.
- Pripravimo pečico. Vklopimo jo na 180 stopinj, da se ogreje.
- Na pekač položimo peki papir. V krožnik stresemo ostal sladkor v prahu. Z žlico zajamemo maso za piškote, z drugo pa oblikujemo kroglico in jo odložimo v sladkorni moki. Cel piškot povaljamo v sladkorju in ga odložimo v pekač.
- Ko napolnimo pekač, pečico znižamo na 150 stopinj in pečemo 20 minut.
- Piškote vzamemo iz pečice, počakamo, da se ohladijo in uživamo v okušu ob kavi ali čaju.
Dodaj odgovor