Italijanski mandljevi piškoti

Poletje na Siciliji me je nadvdihnilo, da raziščem recept za tradicionalne sicilijanske piškote. Poskusili smo jih v več verzijah, z mandlji, lešniki in pistacijami. Če me vprašate, kateri so mi bili najbolj všeč, bi se težko opredelila med mandeljnovimi in pistacijevimi. Nekaj od tega.

Poiskala sem recept in tu ga delim z vami. Namiga nimam, ker so enostavni in na koncu zelo okusni.

Sestavine:

  • 200 g mletih madljev
  • 2 beljaka
  • 1 vanilij sladkor
  • 150 g mletega sladkorja
  • 50 g mletega sladkorja za posip
  • Sok pol limone
  • Mandljeva aroma, če jo imate

Priprava:

  1. Stepemo beljake in dodamo vanilijev sladkor, mleti sladkor in sok limone. Zmes mora biti kompaktna, da ti ne drsi iz posode, če jo obrnemo nad glavo.
  2. Dodamo mlete mandlje in zmešamo.
  3. Pripravimo pečico. Vklopimo jo na 180 stopinj, da se ogreje.
  4. Na pekač položimo peki papir. V krožnik stresemo ostal sladkor v prahu. Z žlico zajamemo maso za piškote, z drugo pa oblikujemo kroglico in jo odložimo v sladkorni moki. Cel piškot povaljamo v sladkorju in ga odložimo v pekač.
  5. Ko napolnimo pekač, pečico znižamo na 150 stopinj in pečemo 20 minut.
  6. Piškote vzamemo iz pečice, počakamo, da se ohladijo in uživamo v okušu ob kavi ali čaju.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑