Jeseni je buč neomejeno. Bučna juha pa ima lepo barvo in je z dodatki korenja, čebule, česna, krompirja ali leče prava jesenska poslastica. Če nimaš časa, pripravi za zraven še šmorn in kosilo je narejeno.
Meni je letos pravo jesensko bučo poslala Monika iz Mihajlova. Poleti sem ji omenila, kako želim poskusiti pravo vojvodinsko bučo. Tam jo pripravljajo na različne načine pečeno v pečici kot sladico, pečeno skupaj s krompirjem, kot pito ali v štrudlu.
Za bučno juho potrebujemo sestavine:
- 1 čebula
- 1 strok česna
- 200 g buče
- 1 krompir
- 2 žlici rjave ali rdeče leče
- sol, muškatni oreh, kumina, sladka mleta rdeča paprika
- Čebulo sesekljaj in jo popraži na olju.
- Dodaj bučo, krompir, česen in lečo ter zalij z vodo. Dodaj tudi vse začimbe in kuhaj 20 minut na zmernem ognju, da se zelenjava zmehča.
- Za miksanje uporabi palični mešalnik in za dekoracijo dodaj žlico bučnega olja.
Dodaj odgovor