Rezanci z makom

Vojvodina je dežela mojega soproga, kjer poleti preživimo velik del počitnic. Obožujem razprostrana polja, ki nimajo konca, polja sončnic, koruze, pšenice, oljne repice, in namakalne sisteme, ki zalivajo ta polja v poletni vročini. Meni ima tudi sadje in zelenjava tam čudovit okus.

Žitno polje v Mihajlovu

Mak sem prej poznala le kot sestavino za makovo pecivo. Tudi makova potica mi je bila prej tuja. Odkar sem poročena z Vojvodincem pa mi je mak bližji. Veliko ga uporabljajo v vsakodnevni kulinariki in eden enostavnejših receptov, ki mi ga je pokazal moj soprog so testenine z makom. Za tiste, ki imajo radi sladko.

Za to jed lahko uporabite rezance ali makarone, kar imate pri roki.

Sestavine:

  • 250 g testenin
  • 6 žlic mletega maka
  • 6 žlic sladkorja
  1. Najprej skuhamo testenine po navodilih iz embalaže.
  2. Odcedimo vodo.
  3. Pripravimo mešanico mletega maka in sladkorja in potresemo po testeninah.
  4. Zmešamo in serviramo.

Poleg lahko ponudite različne kompote.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑