Lazanje rada pripravim, če imam dovolj časa, da lahko v miru skuham omako, meso, pripravim bešamel in potem še spečem v pečici. Testenine kupujem v Evrospinu, tiste zapakirane v škatlo.
Sestavine
- 1 kg mletega mesa
- 1 pakiranje testenin za lazanjo
- 1 čebula
- 2 korenčka
- 1 strok česna
- 1 konzerva pelatov
- Peteršilj
- Sol
- bazilika
- Na olivnem olju popražimo čebulo (8/9). 5 minut mešamo, da se čebula ne zažge.
- Očistimo in olupimo korenje in ga narežemo na kocke. Dodamo k čebuli, dodamo 2 dl vode in dušimo 15 minut.
- Voda spovre, čebula in korenček se zmehčata in dodamo meso. Dušimo 5 minut na najvišji temperaturi.
- Dodamo pelate in jih kuhamo 20 minut na zmernem ognju (5/9). Omaka naj ves čas počasi vre.
Bešamel
- 50 g masla
- 4 žlice moke
- 7 dl mleka
- Sol, muškatni orešček
- Stopimo maslo.
- dodamo moko in jo pomešamo z maslom.
- Solimo in dodamo orešček.
- Zalijemo z mlekom in kuhamo, da omaka vre (kot puding).
LAZANJA
- Pekač namažemo z dvema zajemalkama bešamela in eno omake.
- Položimo plast testenin in zopet namažemo bešamel in 4 zajemalke omake.
- Ponavljamo dokler ne porabimo vse omake.
- Na zadnjo plast namažemo ves ostal bešamel in omako, ki je ostala. Dolijemo 2 do vode, da se testenine kuhajo v vodi.
- Lazanjo damo v pečico in pečemo 30 minut na 200 stopinj.
Dodaj odgovor