Lazanja z mesom

Lazanje rada pripravim, če imam dovolj časa, da lahko v miru skuham omako, meso, pripravim bešamel in potem še spečem v pečici. Testenine kupujem v Evrospinu, tiste zapakirane v škatlo.

Sestavine

  • 1 kg mletega mesa
  • 1 pakiranje testenin za lazanjo
  • 1 čebula
  • 2 korenčka
  • 1 strok česna
  • 1 konzerva pelatov
  • Peteršilj
  • Sol
  • bazilika
  1. Na olivnem olju popražimo čebulo (8/9). 5 minut mešamo, da se čebula ne zažge.
  2. Očistimo in olupimo korenje in ga narežemo na kocke. Dodamo k čebuli, dodamo 2 dl vode in dušimo 15 minut.
  3. Voda spovre, čebula in korenček se zmehčata in dodamo meso. Dušimo 5 minut na najvišji temperaturi.
  4. Dodamo pelate in jih kuhamo 20 minut na zmernem ognju (5/9). Omaka naj ves čas počasi vre.

Bešamel

  • 50 g masla
  • 4 žlice moke
  • 7 dl mleka
  • Sol, muškatni orešček
  1. Stopimo maslo.
  2. dodamo moko in jo pomešamo z maslom.
  3. Solimo in dodamo orešček.
  4. Zalijemo z mlekom in kuhamo, da omaka vre (kot puding).

LAZANJA

  1. Pekač namažemo z dvema zajemalkama bešamela in eno omake.
  2. Položimo plast testenin in zopet namažemo bešamel in 4 zajemalke omake.
  3. Ponavljamo dokler ne porabimo vse omake.
  4. Na zadnjo plast namažemo ves ostal bešamel in omako, ki je ostala. Dolijemo 2 do vode, da se testenine kuhajo v vodi.
  5. Lazanjo damo v pečico in pečemo 30 minut na 200 stopinj.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑