Čips kodrolistnatega ohrovta

Ljudje me sprašujejo: “Kakšen okus ima tale ohrovt? Ali je dober? V tujini je top super hrana, ki je tudi zelo draga.” Mislim, da imam srečo, da živim v Sloveniji, kjer je že folklora takšna, da ima vsaka svoj mali vrtiček in ga lahko dobim praktično zastonj. Z uživanjem pa nahranim vse žleze, organe in dušo, saj so jedi prav okusne.

Tokrat vam namignem, da ga pripravite namesto kokic, ko boste zvečer gledali film z ljubljeno osebo ali prijatelji. Svetujem vam, da ga pojeste takoj, ne hranite za jutri, ker jutri ne bo več tako hrustljav.

Svež, pripravljen za v pečico

Sestavine

  • Čim več listov mladega kodrolistnatega ohrovta
  • Olivno olje
  • Sol
  1. Operi in posuši liste
  2. Nareži z nožem na manjše kose ali natrgaj z roko listke
  3. Razporedi po pekaču.
  4. Pokapaj z oljem.
  5. Posoli.
  6. Ogrej pečico na 200 stopinj.
  7. Peci, da lepo zadiši približno 5 minut. Pazi, da čipsa ne zažgeš.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑