Ljudje me sprašujejo: “Kakšen okus ima tale ohrovt? Ali je dober? V tujini je top super hrana, ki je tudi zelo draga.” Mislim, da imam srečo, da živim v Sloveniji, kjer je že folklora takšna, da ima vsaka svoj mali vrtiček in ga lahko dobim praktično zastonj. Z uživanjem pa nahranim vse žleze, organe in dušo, saj so jedi prav okusne.
Tokrat vam namignem, da ga pripravite namesto kokic, ko boste zvečer gledali film z ljubljeno osebo ali prijatelji. Svetujem vam, da ga pojeste takoj, ne hranite za jutri, ker jutri ne bo več tako hrustljav.
Sestavine
- Čim več listov mladega kodrolistnatega ohrovta
- Olivno olje
- Sol
- Operi in posuši liste
- Nareži z nožem na manjše kose ali natrgaj z roko listke
- Razporedi po pekaču.
- Pokapaj z oljem.
- Posoli.
- Ogrej pečico na 200 stopinj.
- Peci, da lepo zadiši približno 5 minut. Pazi, da čipsa ne zažgeš.
Dodaj odgovor