Špageti z dimljenim tofujem

Uporaba tofuja je v naši kuhinji prej novost kot vsakdanja praksa. Razlog, da smo ga vključili je, da povečamo vnos kalcija, ki ga ima tofu veliko (128 mg od 1000 potrebnih na dan). Kalcij je pomemben gradnik kosti in zob. V naši družini nekateri zobe šele dobivajo, drugi pa že potrebujemo popravila in obnovo zob.

Sestavine:

  • 300 g polnozrnatih špagetov
  • 400 g pelatov
  • 1 strok česna
  • 200 g dimljenega tofuja
Na kocke narezan dimljen tofu

Priprava:

  1. Skuhamo špagete po navodilih na vrečki. V vodo damo kapljico olivnega olja, da se špageti ne lepijo.
  2. V posodo zlijemo 3 žlice olivnega olja. Narežemo česen in ga damo v hladno olje. Ko zadiši, zmanjšamo ogenj in takoj vlijemo pelate, da se pokuhajo.
  3. Dodamo začimbe: sol, origano, majaron, kumina, sladka mleta paprika.
  4. Na kocke narežemo tofu in ga dodamo k pelatom.
  5. Na koncu dodamo še špagete, premešamo in takoj postrežemo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑