Sendvič, da te kap!

En večer je Laslo prišel domov, ko sem v miru brala na kauču. Pozdravi, kot običajno, potem pa iz ljubega miru reče: “Ljubica, ali bi ti delala sendviče?” Kar streslo me je: “Kaj? Zdaj? Za koga? Sendviče?”

Pomislila sem, joj prav zdaj, ko sem se umirila, se pripravljam na spanje, on bi pa imel sendviče. Pa še za koga, so bile misli, ki so se mi preganjale po glavi. Potem se je nasmejal in rekel: “Za moje sodelavce. Kadar so dolge vaje, nam pade koncentracija in vsi iščejo kaj za pod zob. Ravno danes je bila taka situacija in so me spraševali, če že imam jajca, kaj pa sendviče.”

“Oh, ja”, sem se oddahnila, “kaj bi pa dala notri?” In začela se je nevihta možganov, pravijo ekonomisti. Eden ne je ribe, drugi ima rad začinjeno, tretji je bolj za šunko,… Potem sva se domislila že imen… Policaj, za tiste z velikimi inštrumenti,… Baletka, za tiste bolj vitke,… Maestro, za tiste z izkušnjami,… Leteči Holandec, je bila nekoč opera, za tiste, ki imajo radi ribe,… in…. Carmen, Bizetova opera temperamentne ciganke Carmen.

Iz resnega vprašanja je bila cela zabava. Smejala sva se in razmišljala o podrobnostih in se odločila, da z novim letom poskrbiva, da bodo orkestraši vedno imeli kaj za pod zob. In to kaj dobrega…

POLICAJ, za tiste z velikimi inštrumenti (žemljica, rdeča omaka, šunka, jajce, solata, kumarice, paradižnik, mocarela)

BALETKA, za vitke (žemljica, sirni namaz, ribano korenje, olivno olje, jajce, mozarela, zelena paprika

Sendvič Baletka

MAESTRO, za izkušene (žemljica, omaka iz olivnega olja in balzamičnega kisa, solata, pršut, mozarela, paradižnik, paprika)

Sendvič Maestro

LETEČI HOLANDEC, po operi Leteči Holandec (žemljica, omaka, solata, koper, tuna, kapre, jajce)

CARMEN, po operi Carmen (žemljica, majoneza z mleto rdečo sladko papriko, solata, pikantna rdeča suha salama, kumarice, mozarela, jajce, paprika

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑