Iskreno in brez zadržkov

Vzgoja za ljubezen in zdravo spolnost je projekt, ki mi daje priložnost, da z osnovnošolci spregovorimo o spolnosti. Marsikdo reče, da že vse vedo, pa menim, da pri 13 letih ne moreš vedeti vsega. Še posebej tistega, kar prinesejo izkušnje.

Srce- ljubezen

Vse se začne pri eni besedi: Spolnost. Kaj pomisli človek, ko se sreča s to besedo? Pravijo, da pomisli na spolne odnose. Seveda, vendar spolnost je več kot spolni odnos. Spolnost je prepletanje naše intime, čutnosti, spolnega zdravja in najtemnejše plati te teme spolnega nasilja. Torej, le kako bi človek pri 13 letih vse to že poznal?

Mislim, da je izziv sodobnega časa v privlačnosti. Privlačni moramo biti za vse, za sebe, prijatelje, delo, okolico in ne sme nas zavrniti, saj že ena zavrnitev pomeni, da nismo ok ali za ta svet. Tako ženske izsiljujemo svojo privlačnost z lepimi oblekami in ličili, moški pa z dragimi avtomobili in napumpanimi mišicami. Si še kdo predstavlja žensko, ki ne bi imela urejenih obrvi in depiliranih brčic ali pa moškega, ki ne bi imel natreniranih mišic in avta? Ne, ker te drugače nihče ne pogleda. Enostavno nisi zanimiv.

Žal mi je mladine, ki se skriva za lepimi zunanjim videzom in novimi iphoni, v sebi pa vsi hrepenijo po eni sestavini, biti sprejet z vsem, kvalitetami in slabostmi.

Zato menim, da je spolna vzgoja pomembna za mlade pa tudi starejšim ne bi škodovala.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑