Testenine so jed, ki ne potrebujejo veliko časa za pripravo. Prav tako so enostavne za pripravo. Edino, kar je potrebno, je domiselnost.
Ob petkih imamo neuradno obvezno dan brez mesa. Načeloma se držimo tega in takrat so na meniju tunine testenine ali kaka druga brezmesna jed. Ne vem zakaj, ampak na najbolj sveto zaprisežen post, Veliki petek, mi velikokrat uide, in jemo pač meso.
Pri ribah velikokrat uporabljam koper. To je tista zelena vejičasta začimba, ki daje značilen okus kislim kumaricam. Losos, tuna jo obožujeta. Dodaja se tudi bešamel omakam.
Sestavine:
- 500 g testenin
- 400 g kisle smetane
- 2 pločevinki tune v olju
- 1 strok česna
- Koper in kapre za okras
- Testenine skuhamo v vodi s kapljico olivnega olja po navodilih. Testenine odcedimo.
- V novo posodo damo tuno, kislo smetano, sesekljan česen in koper.
- Vse premešamo in dodamo odcejene testenine.
- Postrežemo in za okras posujemo še kopra.
Dodaj odgovor