Povabljeni smo bili na rojstni dan. Otroci in midva. Zimski meseci so pravi izziv, da je vseh pet zdravih. Že teden prej se je zgodilo, da je le pol ekipe odšlo na praznovanje, danes pa je šla druga ekipa.
Prišli smo pozno, saj nam je vmes še en član zaspal z vročino. Ko sva se s Teodorjem oblačila, se je bolnik prebudil in vztrajal, da hoče zraven. Pa sva ga vzela, zato smo zamudili. Na koncu pa mi je starejši sin očital, kakšna mama sem, da vodim okoli bolnega otroka, saj se bodo še drugi nalezli. Oh, ja….
Ko pridemo na zabavo pa tudi tam še ni vseh gostov. Za otroke, ki so bili tam izvemo, da so celo noč bruhali, ampak zdaj so “zdravi”. O, ljubi Bog! Potem pa vseeno nisem tako slaba mati. Očitno smo kakšne mame take ….čuki, čuki… Beri, prilagodimo kriterije za obiskovanje drugih z bolnimi otroci, da se lahko lepo oblečemo in nam ni treba kuhati kosila.
Veselim se, da mi danes ni bilo treba kuhati in se veselim dobrot, ki prihajajo. Najprej juha. Dober začetek. Vse se začne z juho. Potem pa šok….. Kislo zelje, pire krompir in krvavica???? Ne morem verjeti, da nekdo pripravi krvavice za rojstni dan. Postala sem zelo nehvaležna gostja! Najprej me obsede bes, ki ga hvala Bogu, nisem pokazala. Otrokoma naložim na krožnike pire, rebrca iz zelja in kislo zelje, potem pa še sebi poleg tega še krvavico.
Sledi presenečenje… Otroci so pojedli, kar so imeli na krožniku, jaz pa tudi. Vse je bilo zelo okusno!
Za konec pa še sladica, domača torta Črni gozdiček. Vrhunsko!
Mogoče pa je bila luna, pms ali pač, …samo moja tečnoba.
Sestavine za kislo zelje:
- 1 kg kislega zelja
- 1 pločevinka rjavega fižola
- kos prekajenih rebrc (svinjska, telečja, ovčja)
- Rdeča mleta paprika (1 velika žlica)
- Poper po želji
- Kumina
- 3 lovorjevi listi
- zelje damo v posodo in zalijemo z vodo. S toliko vode, da ta pokrije vse zelje.
- Dodamo rebra in fižol.
- Dodamo začimbe.
- Kuhamo na zmernem ognju (4/9) eno uro v pokriti posodi. Pazimo, da voda ne spovre.
- Za prilogo spečemo krvavice. Pekač namažemo z oljem. Položimo krvavice in jih pečemo 20 minut na 180 stopinj.
- Prileže se tudi pire krompir.
Dodaj odgovor