Ovsena kaša z mlekom in kakavom rešitev zaprtja in hemoroidov

Po porodu se presnova zaradi hormonskih sprememb močno spremeni. Pojavijo se zaprtje, hemoroidi, napenjanje in podobne zadeve. Trikrat sem rodila in vsakič sem imela drugačne težave.

Po prvem porodu sem bila zaprta cele pol leta. Pila sem dodatke magnezija, da sem se vsaj malo izpraznila. Vendar je potem sin imel krče, zato sem mogla pazit, koliko magnezija sem zaužila.

V drugo se je sin dojil noč in dan in takrat so me mučili hemoroidi. Mazala sem jih z olivnim oljem. Če sem uspela trikrat na dan, sicer pa kadar sem se spomnila. Slišala pa sem, da na palčke narežeš maslo in ga daš v zamrzovalnik. Vsak dan trikrat na dan vzameš masleno palčko iz zamrzovalnika in ga daš v danko. To zmanjša zadrževanje krvi v hemoroidnih vozlih.

Ovsena kaša z mlekom in kakavom

V zadnjem poporodnem obdobju pa sem odkrila rešitev mojih težav. Najprej sem se trudila vsak dan spiti vsaj 2 litra tekočine, vode ali zeliščnega čaja za dojenje. Potem sem za zajtrk jedla kuhano ovseno kašo z mlekom in kakavom. Zakaj kakav? Vsebuje veliko železa, kar sem prebrala na bolniškem listu ob odpustu iz porodnišnice. In ko porodnica izgubi precej krvi ob porodu, je oskrba s tem mineralom pomembna. Omogoča, da pridemo do svoje moči, do izboljšanja imunskega sistema in stabilizaciji psihičnega počutja. Ne vem, kako do sedaj tega nisem opazila. 🤔

In ovsena kaša, vsebuje vlaknine, ki pripomorejo k boljši prebavi in posledično preprečevanju nastajanju hemoroidnih vozlov.

Če sem vas zadržala do tu, naj povzamem: voda, vlaknine in železo. Ko pa mine 6 tednov po porodu pa še sprehodi na svežem zraku. In ste zmagale💪!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑