Svedrci z bolonjsko omako

Makaroni so pogosto na jedilniku. Razlog, ker se hitro pripravijo in otroci jih obožujejo. Predvsem te z mesno omako.

Sestavine

  • 500 g sverdov
  • 1 pelati
  • 1 čebula
  • 1 korenje
  • 500 g mletega mesa (puranje, svinjsko, goveje ali mešano)
  • Zelišča: origano, bazilika, kumina, mleta sladka paprika
  • Sol po okusu
Rdeči in zeleni zimski radič z jajcem v solati

Priprava

  1. Na olju popražim čebulo 10 minut. Če mi zmanjka olja, dodam 1 dl vode.
  2. Stresem meso in ga tenstam 15 minut, da spusti vodo.
  3. Nato dodam pelate, česen in korenje narezano na kolobarje.
  4. Od zelišč dodam še kumino, origano, baziliko in mleto sladko rdečo papriko.
  5. Kuham na zmernem ognju 4/9 30 minut. Čas štejem od trenutka, ko zavre omaka.
  6. Postrežem z radičevo solato z jajcem, z rdečo peso ali drugo solato.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑