Makaroni so pogosto na jedilniku. Razlog, ker se hitro pripravijo in otroci jih obožujejo. Predvsem te z mesno omako.
Sestavine
- 500 g sverdov
- 1 pelati
- 1 čebula
- 1 korenje
- 500 g mletega mesa (puranje, svinjsko, goveje ali mešano)
- Zelišča: origano, bazilika, kumina, mleta sladka paprika
- Sol po okusu
Priprava
- Na olju popražim čebulo 10 minut. Če mi zmanjka olja, dodam 1 dl vode.
- Stresem meso in ga tenstam 15 minut, da spusti vodo.
- Nato dodam pelate, česen in korenje narezano na kolobarje.
- Od zelišč dodam še kumino, origano, baziliko in mleto sladko rdečo papriko.
- Kuham na zmernem ognju 4/9 30 minut. Čas štejem od trenutka, ko zavre omaka.
- Postrežem z radičevo solato z jajcem, z rdečo peso ali drugo solato.
Dodaj odgovor