Mini kroasani iz Vojvodine

Danes je poseben dan! Končno sem se lotila kroasanov. Ampak ne kar enih pač pa pravih Vojvodinskih! Pobrskala sem po knjigi receptov moje tašče in našla recept, kjer piše Nogjon finom, kar pomeni zelo okusno.

Vedno se mi je zdelo, da je priprava zahtevna. Testo, vzhajanje, valjanje, počivanje, valjanje, počivanje… ah ja, me že izmuči samo branje recepta. In sem se ga lotila.

Na moje presenečenje zelo enostavno! Naj podelim ta izziv z vami!

Sestavine

  • 650-700 g moke
  • 1 kocka kvasa
  • 4 dl mleka
  • 1 žlica sladkorja
  • 3 žlice stopljenega masla
  • 250 g masla
  • sol
  • 150 g čokolade z rebri

Priprava

  1. Testo stresi v posodo in naredi luknjico. Nadrobi cel kvas, sladkor in 1 dl mlačnega mleka. Počakaj, da kvas začne proizvajati kvasovke
  2. Dodaj ostalo mleko, maslo in sol. Gneti ročno ali z mešalnikom, da je testo svilnato. Pusti počivati 1 uro v hladilniku pokrito s folijo. Zgornji del testa posuj z moko, da se ti ne prime na folijo.
  3. Vzameš iz hladilnika in prvič razvaljaš. Na sredo daj maslo, ki je razrezano na 4 enake dele v pravokotnik. Pokrij s testom razvaljaj in vrni v hladilnik za 1 uro. Posuj z moko in zavij v peki papir.
  4. Vzameš testo ven iz hladilnika drugič in ga razvaljaš v pravokotnik. Prepogni ga iz desne na polovico in leve v pismo. Zopet ga posuj z moko in vrni za 1 uro v hladilnik.
  5. Tretjič vzameš testo iz hladilnika in ponoviš postopek. Zdaj ga zaviješ v peki papir in ga daš počivat v zamrzovalnik čez noč. Ko načrtuješ peko, vzameš testo ven iz zamrzovalnika nekje 1 uro prej, da se otopli.
  6. Razrežeš testo na polovico. In vsako polovico posebej razvaljaš v kvadrat. Razrežeš na 8 kock. Na zgornji konec položiš čokolado in zaviješ v rolico. Položiš v pekač in vsakega premažeš s celim jajcem.
  7. Ogreješ pečico na 200 stopinj. Pečeš kroasane 20 minut na 180 stopinj.

Naj vam teknejo!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑