Ajdova kaša je topla hrana, pravi moja prijateljica Nika, ki obvlada vedsko kuhinjo. Pravi, da sem jaz preveč vroča in je boljše za moj organizem, da je proseno kašo. Vendar na delavnicah rada preizkušam in tokrat smo pripravljali pečeno ajdovo kašo z brstičnim ohrovtom. Saj je bila zima!
Sestavine
- 500 g kuhane ajdove kaše
- 200 g kuhanega brstičnega ohrovta
- korenček
- čebula
- česen
- timijan
- 400 ml kisle smetane
- 2 jajci
Priprava
- Skuhamo ajdovo kašo in jo odcedimo, če ostane kaj vode.
- V posodo damo olivno olje ali drugo maščobo in sesekljano čebulo. Pražimo 10 minut, potem dodamo korenček, česen in zalijemo z 2 dl vode, da se korenček pokuha.
- Skupaj damo ajdovo kašo s praženo čebulo in ostalimi sestavinami. Dodamo začimbe in sol po okusu.
- Stresemo v namaščen pekač. Polijemo s polivko iz kisle smetane in jajc ter pečemo v ogreti pečici 25 minut na 180 stopinj.
Dodaj odgovor