Sestavine:
- 1 kg kuhanega krompirja
- 1 jajce
- 500 g moke
- sol
Priprava:
- Olupimo krompir in ga skuhamo za pire.
- Pretlači krompir in ko se ohladi, dodaj jajce, moko in sol.
- Vse skupaj zmešaj v kompaktno zmes. Pusti stati 15 minut.
- Zavri vodo v velikem loncu in pripravi manjše svaljke.
- Ko voda zavre, vrzi v vodo en izdelek in preveri kompaktnost testa. Če se testo razpade, dodaj še moke. Če je svaljek cel, je testo primerno.
- Naredi ostale svaljke. Kuhaj v vreli vodi. Kuhani so, ko priplavajo na vrh vode.
Omake ali zabele
Pripravimo lahko različne omake.
- Mak in sladkor (6 žlic mletega maka in 6 žlic kristalnega sladkorja)
- Krušne drobtine (1 dl olja segreješ in potem prepražiš 200 g drobtin)
- Pesto (čemaž, bazilika, pinjole)
- Paradižnikova omaka
Dodaj odgovor