Krompirjevi svaljki

Sestavine:

  • 1 kg kuhanega krompirja
  • 1 jajce
  • 500 g moke
  • sol

Priprava:

  1. Olupimo krompir in ga skuhamo za pire.
  2. Pretlači krompir in ko se ohladi, dodaj jajce, moko in sol.
  3. Vse skupaj zmešaj v kompaktno zmes. Pusti stati 15 minut.
  4. Zavri vodo v velikem loncu in pripravi manjše svaljke.
  5. Ko voda zavre, vrzi v vodo en izdelek in preveri kompaktnost testa. Če se testo razpade, dodaj še moke. Če je svaljek cel, je testo primerno.
  6. Naredi ostale svaljke. Kuhaj v vreli vodi. Kuhani so, ko priplavajo na vrh vode.

Omake ali zabele

Pripravimo lahko različne omake.

  • Mak in sladkor (6 žlic mletega maka in 6 žlic kristalnega sladkorja)
  • Krušne drobtine (1 dl olja segreješ in potem prepražiš 200 g drobtin)
  • Pesto (čemaž, bazilika, pinjole)
  • Paradižnikova omaka

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑