Zelenjavna pita

Ta jed me spominja na čas, ko sva z Laslom potovala iz Slovenije v Vojvodino in nazaj. Nazaj grede sva se vedno ustavila na prvi bencinski črpalki po meji s Hrvaško, ko sva že bila v Sloveniji in je bilo pred nama še kakih 200 kilometrov do Kranja. V tamkajšnjem bifeju so imeli tej podobno zelenjavno pito, ki sem jo vedno razkrivala, kaj je v njej.

Zdaj z otroci se tam ne ustavljamo več, še posebej, če so mirni, letimo naprej, da smo čimprej doma.

Po spominu sem pripravila recept tukaj.

Sestavine:

  • 1 zavitek testa za pite ali listnatega testa
  • 1 čebula
  • 5 krompirjev
  • 2 korenja
  • polovica cvetače
  • 3 žlice kisle smetane
  • 3 cela jajca

Priprava

  1. Nareži čebulo na kocke in jo popraži na olivnem olju 5 minut.
  2. Olupi krompir in korenje in ga naribaj z rezalnikom.
  3. Dodaj krompir h čebuli in mešaj, da se ne prime na posodo. Ko je vsa voda spovrela dodaj še korenje in skuhano cvetačo. Odstavi iz ognja.
  4. Ubij jajca, dodaj kislo smetano in zmešaj. Dodaj h krompirju, cvetači in korenju.
  5. Pripravi testo tako, da ga razprostreš po pekaču in ga prebodeš z vilico.
  6. Vlij zelenjavno zmes in jo peci v ogreti pečici 30 minut na 180 stopinj.

Meni se zdi, da bi lahko za bolj kompaktno pito dodala ali gres ali drobtine. Mislim, da bi kakih 100 gramov obojega zadoščalo.

Če imate radi sir, ga lahko tudi naribate in primešate k zelenjavi.

Ula Hribar Babinski, kuharska mojstrica z ljubeznijo

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑