Rižota

Riž kuham redko. Ko sem bila nekaj časa na Tajskem, so me naučili kuhati riž. Za eno skodelice riža potrebuješ 1,5 skodelice vode. Kuhaš 12 minut, delno pokrito na 5/9. Tako me je naučila Nussara iz Bangkoka.

Potem pa sem raziskovala kuhanje rižote. Rada jo pripravim s korenjem, grahom, čebulo. Kadar kuham juho in mi ostanejo prsa, pristanejo v rižoti. Tokrat mi je ostala jagnjetini.

Sestavine

  • 2 skodelici riža
  • 1 por
  • 2 korenja
  • 1 skodelica riža
  • Jagnjetina
  • Sol, domača vegeta
Enostavna rižota z jagnjetino, ki je ostala od prejšnjega dneva.
  1. Na olju popražim na kolute narezan por.
  2. Olupim korenje, ga narežem na kocke. Iz skrinje vzamem zamrznjen grah.
  3. Dodam k poru in zalijem z vodo. Natančneje 3 skodelice vode. Kuham 10 minut, da se korenje skuha.
  4. Dodamo riž in po občutku dodamo še 3 skodelice vode. Kuham po navodilih za riž.
  5. Proti koncu dodam narezano meso in rižota je skuhana.
  6. Če želiš naribaj parmezan ali pa tudi ne. Jaz rada poleg pripravim solato rdeče pese.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑