Riž kuham redko. Ko sem bila nekaj časa na Tajskem, so me naučili kuhati riž. Za eno skodelice riža potrebuješ 1,5 skodelice vode. Kuhaš 12 minut, delno pokrito na 5/9. Tako me je naučila Nussara iz Bangkoka.
Potem pa sem raziskovala kuhanje rižote. Rada jo pripravim s korenjem, grahom, čebulo. Kadar kuham juho in mi ostanejo prsa, pristanejo v rižoti. Tokrat mi je ostala jagnjetini.
Sestavine
- 2 skodelici riža
- 1 por
- 2 korenja
- 1 skodelica riža
- Jagnjetina
- Sol, domača vegeta
Enostavna rižota z jagnjetino, ki je ostala od prejšnjega dneva.
- Na olju popražim na kolute narezan por.
- Olupim korenje, ga narežem na kocke. Iz skrinje vzamem zamrznjen grah.
- Dodam k poru in zalijem z vodo. Natančneje 3 skodelice vode. Kuham 10 minut, da se korenje skuha.
- Dodamo riž in po občutku dodamo še 3 skodelice vode. Kuham po navodilih za riž.
- Proti koncu dodam narezano meso in rižota je skuhana.
- Če želiš naribaj parmezan ali pa tudi ne. Jaz rada poleg pripravim solato rdeče pese.
Dodaj odgovor