Cvetačna juha

Danes sem pogledala, kaj imamo v hladilniku. Našla sem cvetačo, korenje, čebulo in čemaž. Tako je nastala ta cvetačna juha.

Sestavine

  • 1 čebula
  • 2 🥕 korenja
  • 1/2 cvetače
  • nekaj listov čemaža 🌱
  • 7 dl vode
  • Sol po okusu

Priprava je zelo enostavna. Vedno najprej sesekljaš čebulo in jo popražiš na olju. Mi uporabljamo olivno olje.

Olupim korenje in ga narežem na majhne kocke.

Operem cvetačo. Zelene liste tudi uporabim, če so lepo zeleni, sicer ne. Z roko odtrgam cvetačne cvetove in jih raztrgam na manjše kose. Peclje pa zrežem na kolobarje.

Vso zelenjavo dam v lonec in zalijem z vodo. Pokrijem in kuham 25 minut na 5/9. Ko zavre, znižam temperaturo na 4/9 in pokrovko prislonim.

Proti koncu kuhanja, solim in narežem čemaževe liste. Tokrat sem namesto soli dodala miso pasto (fernentirana soja).

Ko je zelenjava kuhana, jo pretlačim s tlačilko za pire krompir.

Juha je pripravljena. Dober tek! 🍽

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑