Palačinke z makom in kakavom

Peka palačink je veselje za celo družino. Za mamo veselje, ker ve, da bodo otroci vse pojedli, za otroke veselje, ker jih imajo radi, za očeta pa veselje na lepe otroške dni, ko so jih pripravljali doma z makom in kakavom.

Ta postni čas si je Teodor zaprisegel, da se bo odpovedal čokoladi. In brez problema še je držal zaprisege. Res hvale vredno za otroka pri sedmih letih.

Čeprav ima rad palačinke z nutelo, smo poiskali alternative za čokolado. Kakav, mak, marmelada. No, kakav je sicer tudi v čokoladi ampak malo smo prikrojili, čokolada je Milka, mlečna, Kinderbueno in druge.

Sestavine za palačinke:

  • 500 ml 🥛mleka
  • 2 🥚 jajci
  • 200 g moke
  • 2 žlici olja

Količina moke je na oko. Dodajaj jo počasi, in opazuj gostoto zmesi. Speci eno palačinko, da preveriš, kvaliteto mase. Če je pregosta dodaj mleka, če je preredka dodaj moke. V maso dodam tudi olje, da ga manj porabim pri peki.

Pripravim naoljeno ponev in ko je olje vroče, da se kadi, vlijem prvo palačinko. Vse do konca mase.

Pečene palačinke pokrijem s pokrovko, da ostanejo mehke. Potem sledi nadev.

Makov nadev pripravimo tako, da dam eno žlico mletega maka in žlica sladkorja. Zaviješ in okusna palačinka je pripravljena.

Za kakavov nadev uporabim kakav v prahu brez sladkorja. Žlica kakava in žlica sladkorja. In zavijem.

Enostavno, hitro in okusno! Naj ti tekne! 😜

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑