Fižolovi muffini ali browniji

No zdaj pa zdrava sladica. Fižolovi muffini ali browniji. Res sem se potrudila, da bodo okusni, vendar meni okus ni tako dober, kot bo morda všeč tebi.

Fižol se okusi, sicer ima dokaj nevtralen okus, čokolada prekrije večino okusa po fižolu, z dodatkom kumine morda malo omiliš napenjanje in vetrove, ko se spečejo pa jih pustiš v pečici dodatnih 10 minut, da se spečejo do konca. Skratka, izziv za okus in izziv za peko. In pa izziv, da jih otroci sploh pojedo. No, najprej se zaženejo, potem pa….jim kapne, da je nekaj drugače.

Sestavine:

  • 400 g kuhanega fižola 🌱
  • 3 🥚jajca
  • 180 g ovsene moke
  • 1 žlička sode bikarbone
  • 2 žlici kajava v prahu
  • 50 g kokosove masti
  • 80 g 🍫 čokolade
  • 100 g medu
  • 1 vanilij sladkor
  • Kumina, sol, kardamom
  • posip: pistacije, orehi, lešniki ali rozine




Pečeni browniji v pekaču

Priprava:

  1. Skuhan fižol zmiksam s paličnim mešalnikom.
  2. Ločim beljake in rumenjake. Najprej stepem beljake. Miksam 4 minute in potem dodam vanilijev sladkor. Miksam še 5 minut, da se beljaki strdijo in nato dodam rumenjake. Miksam toliko časa, da se rumenjaki umešajo k beljakom.
  3. Med miksanjem jajc stopim čokolado in maslo skupaj.
  4. Pripravim zmiksan fižol in vanj vmešam ovseno moko, stopljeno čokolado, sodi bikarbono, začimbe in med.
  5. To zmes dodam jajčni zmesi. Ker imam rada temne brownije didam še 2 žlici kakava.
  6. Zdaj testo vlijem v pekač za brownije v velikosti 33×23 cm.
  7. Če želuš popestriti brownije jih lahko pisuješ z oreščki in rozinami.
  8. Potisni pekač v pečico na 180 stopinj 30 minut.
  9. Ko so pečeni jih posuj s sladkorjem v prahu.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑