Schönbrunnski rižev narastek

Kako je tudi Avstrijski dvor dobro jedel, priča kar nekaj sladic, ki jih poznamo tudi pri nas. Na primer šmorn ali cesarski praženec, jabolčni štrudl, in pa tudi rižev narastek. Ko obiščeš Schonbrunski vrt v Avstriji imajo posebno ponudbo kulinarična delavnica priprave avstrijskega jabolčnega štrudla z vlečenim testom.

Pripravila sem Schonbrunski narastek. Preveri, kaj je razlika z riževim narastkom in kakšen okus ima. Nam je bil všeč. Hitro, poceni in okusno nedeljsko sladico pripraviš na 1,2,3.

Sestavine:

  • 120 g dolgozrnatega riža
  • 0,5 L mleka
  • 3 jajca
  • 50 g masla
  • 3 žlice sladkorja
  • Limonin sok
  • 1 oblata za napolitanke
  • 50 g rozin
  • cimet, sol
  • 2 žlici kakava
  • 2 beljaka

Priprava:

  1. Skuhaj riž v mleku 10 minut. Odstavi in ohladi. Dodaj sladkor, sol in cimet.
  2. Stepi beljake s sladkorjem. Dodaj rumenjake.
  3. Riž dodaj v jajčno zmes.
  4. Oblato izreži v velikosti pekača.
  5. Pekač obloži s peki papirjem. Vlij polovico mase in pokrij z oblato.
  6. Posuj rozine.
  7. V preostalo zmes dodaj kakav in polij oblato.
  8. Peci 35 minut na 180 stopinj.
  9. Vmes stepi beljaka z 1 žlico sladkorja in ga razporedi pi narastku.
  10. Peci 5 minut pri 220 stopinj in ga takoj postrežemo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑