Pa smo spet v Duhu Daljnjega Vzhoda, točno Kitajske. Tokrat ti pripravim rakce v voku. Tu nimam posebne zgodbe, le dejstvo, da otroka rakce naravnost obožujeta. Soprog je tako darežljiv, da jima prepusti še svoj delež in tako se mastita do sitega.
Priloga za k rakcem je solata rdeče pese. Drži se časa in vrstnega reda kuhanj. Še posebej pri rakcih, saj če se predolgo pečejo postanejo trdi.
Takole jih pripravim
Sestavine:
- 250 g rakcev ali svežih kozic
- 2 velika 🥕 korenja
- 6 celih jajc
- 300 g riža
- sojina omaka
- za okras zelenje mlade čebule ali drobnjak
Priprava:
- Skuham riž in ga pokrijem s pokrovko, naj ostane topel.
- Na rezance z lupilnikom za krompir narežem korenje.
- V vok dam sončnično olje in ga segrejem, da se kadi.
- Najprej popražim korenje 1 minuto in ga dam na stran v voku.
- Dodam umešana jajca in zopet kuham 1 minuto in ga dam na stran.
- Popražim rakce 1 minuto in jih dam na rob voka.
- Na koncu vse skupaj pomešam in vzamem iz štedilnika.
- Dodam skuhan riž, sojino omako in postrežem.
Dodaj odgovor