Rakci iz Voka

Pa smo spet v Duhu Daljnjega Vzhoda, točno Kitajske. Tokrat ti pripravim rakce v voku. Tu nimam posebne zgodbe, le dejstvo, da otroka rakce naravnost obožujeta. Soprog je tako darežljiv, da jima prepusti še svoj delež in tako se mastita do sitega.

Priloga za k rakcem je solata rdeče pese. 
Drži se časa in vrstnega reda kuhanj. Še posebej pri rakcih, saj če se predolgo pečejo postanejo trdi.

Takole jih pripravim

Sestavine:

  • 250 g rakcev ali svežih kozic
  • 2 velika 🥕 korenja
  • 6 celih jajc
  • 300 g riža
  • sojina omaka
  • za okras zelenje mlade čebule ali drobnjak

Priprava:

  1. Skuham riž in ga pokrijem s pokrovko, naj ostane topel.
  2. Na rezance z lupilnikom za krompir narežem korenje.
  3. V vok dam sončnično olje in ga segrejem, da se kadi.
  4. Najprej popražim korenje 1 minuto in ga dam na stran v voku.
  5. Dodam umešana jajca in zopet kuham 1 minuto in ga dam na stran.
  6. Popražim rakce 1 minuto in jih dam na rob voka.
  7. Na koncu vse skupaj pomešam in vzamem iz štedilnika.
  8. Dodam skuhan riž, sojino omako in postrežem.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑