Tadaaaa! Danes ti predstavljam mojo novo jed, ki sem jo pripravila. Mislim, da od zdaj naprej ne bomo več hodili v Kitajsko restavracijo, saj sem po oceni mojih jedcev dobila zavidljivo dobro oceno, 5 od 5! In priporočilo, da jo še kdaj naredim! Jupi!!!! Pripravila sem govedino v voku.
Mami mi je pred leti kupila Vok, ki je težek, ampak v njem še vse tako super pripravi. Pri voku je pomembno, da je meso narezano na tanko in, da je ponev vroča, da se iz nje kadi.
Ker uporaba voka ni v naši kulturi, sem potrebovala še knjigo receptov. In ne boš verjela, prijateljica mi je za darilo podarila knjigo z recepti. No, zdaj pa reci, da nima vsaka stvar svojega mesta in namena.
Res sem kar nekaj časa recepte le brala, šele čez čas sem se opogumila, da jedi pripravim.
V tem postu ti predstavljam govedino. Jaz sem imela v skrinji zrezke in sem jih lepo narezala na trakove.
H govedini lahko dodaš tudi kakšno zelenjavo. Dobro se poda rdeča ali zelena paprika in por. Dodaš jo skupaj s čebulo. Na vrhu pa lahko potreseš tudi sezam. Pa ne pozabi solata kristalka in kumarice odlična priloga, ki osveži jed.
Sestavine za 5 lačnih:
- 500 g na tanke trakove narezano goveje meso
- 1 čebula
- sončnično olje 🌻
- priloga: 500 g testenin ali 400 g jasminovega riža
Marinada:
- 1/2 čajne žličke (čž) koruznega škroba🌽
- 1/2 čž pecilnega praška
- 1 čž sladkorja
- 2 jž sojine omake
- 1 jž riževega vina
- 1 jž sezamovega olja
Priprava:
- Govedino nareži na tanke trakove. Pripravi marinado in jo namoči za 2-3 ure. Naj se meso prepoji s sokovi.
- Na majhne kockice nareži čebulo.
- V vok daš sončnično olje približno 1 dl. Prižgem na najvišjo temperaturo in ko se začne kaditi iz voka na olje vržem marinirano govedino. Ves čas mešam, da se ne prime posode. Tako pustim 1 minuto.
- Vzamem meso ven, ga pokrijem z aluminijasto folijo.
- Potem za 1 minuto vržem v vok še čebulo in jo zopet mešam.
- Nato dodam k čebuli meso in skupaj pražim še minuto.
- Vok odstavim iz ognja. Pokrijem s pokrovko. Na drobno sesekljam koriander ali drobnjak in posujem pi mesu.
- Vmes skuham testenine ali riž za prilogo. Vse skupaj pomešam in serviram.
Dodaj odgovor