Govedina v voku

Tadaaaa! Danes ti predstavljam mojo novo jed, ki sem jo pripravila. Mislim, da od zdaj naprej ne bomo več hodili v Kitajsko restavracijo, saj sem po oceni mojih jedcev dobila zavidljivo dobro oceno, 5 od 5! In priporočilo, da jo še kdaj naredim! Jupi!!!! Pripravila sem govedino v voku.

Mami mi je pred leti kupila Vok, ki je težek, ampak v njem še vse tako super pripravi. Pri voku je pomembno, da je meso narezano na tanko in, da je ponev vroča, da se iz nje kadi.

Ker uporaba voka ni v naši kulturi, sem potrebovala še knjigo receptov. In ne boš verjela, prijateljica mi je za darilo podarila knjigo z recepti. No, zdaj pa reci, da nima vsaka stvar svojega mesta in namena.

Res sem kar nekaj časa recepte le brala, šele čez čas sem se opogumila, da jedi pripravim.

V tem postu ti predstavljam govedino. Jaz sem imela v skrinji zrezke in sem jih lepo narezala na trakove.

H govedini lahko dodaš tudi kakšno zelenjavo. Dobro se poda rdeča ali zelena paprika in por. Dodaš jo skupaj s čebulo. Na vrhu pa lahko potreseš tudi sezam. Pa ne pozabi solata kristalka in kumarice odlična priloga, ki osveži jed.

Sestavine za 5 lačnih:

  • 500 g na tanke trakove narezano goveje meso
  • 1 čebula
  • sončnično olje 🌻
  • priloga: 500 g testenin ali 400 g jasminovega riža

Marinada:

  • 1/2 čajne žličke (čž) koruznega škroba🌽
  • 1/2 čž pecilnega praška
  • 1 čž sladkorja
  • 2 jž sojine omake
  • 1 jž riževega vina
  • 1 jž sezamovega olja

Priprava:

  1. Govedino nareži na tanke trakove. Pripravi marinado in jo namoči za 2-3 ure. Naj se meso prepoji s sokovi.
  2. Na majhne kockice nareži čebulo.
  3. V vok daš sončnično olje približno 1 dl. Prižgem na najvišjo temperaturo in ko se začne kaditi iz voka na olje vržem marinirano govedino. Ves čas mešam, da se ne prime posode. Tako pustim 1 minuto.
  4. Vzamem meso ven, ga pokrijem z aluminijasto folijo.
  5. Potem za 1 minuto vržem v vok še čebulo in jo zopet mešam.
  6. Nato dodam k čebuli meso in skupaj pražim še minuto.
  7. Vok odstavim iz ognja. Pokrijem s pokrovko. Na drobno sesekljam koriander ali drobnjak in posujem pi mesu.
  8. Vmes skuham testenine ali riž za prilogo. Vse skupaj pomešam in serviram.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑