Tunini polpeti ali po korejsko gochujang mayo

Pred nami je poletje. Za nas je to čas morja in sonca. Zraven pa gredo morske jedi. Zato so se mi tunine polpetke zdele idealna jed za ta čas. Korejci imenujejo tunine polpetke gochujang mayo, ki sem ga odkrila na blogu Mykoreankitchen.

Na blogu boš našla še eno verzijo uporabe tune in sicer kot palačinko. Ta recept pa sem našla na strani www.maanchi.com. Recepta sta si zelo podobna, enkrat se pečejo v pečici drugič pa v ponvi. Po želji.

Jed je enostavna in hitro pripravljena. Tunine polpete lahko ponudiš za malico ali pripraviš v sendviču. Priporočam ti, da jih popestriš s kako omako in sočno zelenjavo (paradižnik, kumare). Tudi krompirjeva solata je odlična priloga.

Sestavine:

  • 150 g tune iz konzerve,
  • 2 jajci
  • 2 mladi čebuli samo zeleni del,
  • 2 žlici veganske majoneze,
  • 2 žlici moke
  • drobtine.

Priprava:

  1. Tuno odcediš iz konzerve.
  2. Nareži zeleni del mlade čebule.
  3. Narahlo stepi jajca.
  4. Vse sestavine daj v eno posodo, dodaj majonezo, sol, poper in moko ter zmešano v kompaktno zmes. Čez dodaj drobtine, da lažje oblikuješ polpete.
  5. Oblikuj 10 polpetkov in jih povaljaj v drobtine.
  6. Jaz zložim polpete na peki papir v pekač in pečem 15 minut na vsaki strani. V ogreti pečici na 210 stopinj.

Polpete ponudim h krompirjevi solati.

Comments are closed.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑