Vaflji- kvašeni

Te vaflje sem prvič jedla pri prijateljih. Ljudje vedo, da veliko kuham, ampak prav trapsto se počutim, ko me vprašajo: “Ej, Ula, ali imaš ti kak dober recept za vaflje?” In moram priznati, da imam, ampak ko poskusim njihove so meni še boljši. Rek, da je pri sosedu boljše, drži! Tako za mlade kot stare. ☺

Osebno obožujem kvašeno testo, zato sem ga preizkusila in res so bili hrustljavi in puhasti.

Kvašeno testo

Kadar pripravljaš kvašeno testo, naj bodo mleko in jajca na sobni temperaturi vsaj 1 uro pred uporabo.

Mleka ne segrevaj, ker je hitro preveč vroče za kvas. Boljše je, da je hladnejše, saj bodo kvasovke delale počasneje.

Sestavine:

  • 2 žlički suhega kvasa
  • 175 ml mleka
  • 1 žlica sladkorja
  • 500 g moke
  • 1 žlica medu
  • 2 žlici sladkorja
  • 1/4 čajne žličke soli
  • 2 jajci
  • 225 g masla

Priprava:

  1. V skledo stresi moko. Naredi jamico in dodaj skadkor, kvas in toplo mleko. Pusti, da kvas naraste.
  2. Vklopi mešalnik in na najnižji temperaturi mešaj, da se moka navlaži. Dodaj še sladkor in med ter sol.
  3. Dodaj eno po eno jajce. Zmes je trda.
  4. Na koncu sledi maslo. Maslo naj bo mehko, razrezano na koščke. Dodajaj kocko pi kocko, da testo vpije vse maslo.
  5. Ko so vse sestavine povežejo, povečaj hitrost mešalnik na 3/4 in mešaj 12 minut. Testo bo postalo puhasta in svileno. Testo naj zdaj počiva 30 minut. Lahko tudi dlje.
  6. Zdaj pripraviš pekač. Oblikuj kroglice. Velikost je odvisna od pekača. Peci 2 minuti ali toliko, da je vafelj lepo rjave barve.
  7. Na koncu posuj z mletim sladkorjem ali namaži z marmelado ali z nutelo.

Ti je uspelo? Sporoči mi! 💃

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑