Kuhanje testenin
V veliko skledo daj vodo in malo olja, potem stresi noter špagete. Mojim piše na embalaži, da se kuhajo 7 minut. Zato vklopim timer in naravnam na čas kuhanja. Ko ta čas mine, TAKOJ vzamem ven špagete oziroma jih odcedim v cedilniku. Tako skuhane špagete so all dente (upam, da je prav napisano). Med kuhanjem pripravim omako.
Enak postopek uporabljam za makarone.
Sestavine:
- 300 g pirinih špagetov
- 1 bučka 🥒
- 1 korenje🥕
- 1 strok česna
- 2 mladi čebuli
- 1 kisla ali sladka smetana (2 dl)
- sil, poper in muškatni orešček
Priprava:
- Bučko in korenje opereš. Bučko naribaš jo posoliš in pustiš, da spusti vodo. Ja, nisem pozabila, olupek pustiš gor.😉
- Korenje olupiš in ga prav tako naribaš na isto velikost kot bučke. Posoli in pusti, da spusti vodo.
- Česen sesekljaš.
- Čebulo narežeš na kolobarje.
- Zdaj skuhaj špagete po navodilih iz vrečke. Ko so kuhane jih odcedi.
- Medtem pripravi omako. Segrej olje, vrzi nanj čebulo in česen. Ko ti česen zadiši zmanjšaj temperaturo na 5/9 in dodaj bučke in korenje. Duši in mešaj, da se ne prime posode. Če imaš občutek, da zelenjava potrebuje vodo, jo zajemi z zajemalko od kuhanih špaget. Ko se čez 2 minuti zelenjava zmehča polij čez smetano. Posolij, popraj in začini z muškatni oreščkom.
- Jed je gotova. postrezi na krožnik in okrasi s perjem čebule.
- Okus popestri tudi s parmezanom.
Priporočam, da postrežeš rdeče sladko vino. Meni je všeč Bikova kri.
Želim ti dober tek!