Špageti z bučkami in korenjem

Kuhanje testenin

V veliko skledo daj vodo in malo olja, potem stresi noter špagete. Mojim piše na embalaži, da se kuhajo 7 minut. Zato vklopim timer in naravnam na čas kuhanja. Ko ta čas mine, TAKOJ vzamem ven špagete oziroma jih odcedim v cedilniku. Tako skuhane špagete so all dente (upam, da je prav napisano). Med kuhanjem pripravim omako.

Enak postopek uporabljam za makarone.

Sestavine:

  • 300 g pirinih špagetov
  • 1 bučka 🥒
  • 1 korenje🥕
  • 1 strok česna
  • 2 mladi čebuli
  • 1 kisla ali sladka smetana (2 dl)
  • sil, poper in muškatni orešček

Priprava:

  1. Bučko in korenje opereš. Bučko naribaš jo posoliš in pustiš, da spusti vodo. Ja, nisem pozabila, olupek pustiš gor.😉
  2. Korenje olupiš in ga prav tako naribaš na isto velikost kot bučke. Posoli in pusti, da spusti vodo.
  3. Česen sesekljaš.
  4. Čebulo narežeš na kolobarje.
  5. Zdaj skuhaj špagete po navodilih iz vrečke. Ko so kuhane jih odcedi.
  6. Medtem pripravi omako. Segrej olje, vrzi nanj čebulo in česen. Ko ti česen zadiši zmanjšaj temperaturo na 5/9 in dodaj bučke in korenje. Duši in mešaj, da se ne prime posode. Če imaš občutek, da zelenjava potrebuje vodo, jo zajemi z zajemalko od kuhanih špaget. Ko se čez 2 minuti zelenjava zmehča polij čez smetano. Posolij, popraj in začini z muškatni oreščkom.
  7. Jed je gotova. postrezi na krožnik in okrasi s perjem čebule.
  8. Okus popestri tudi s parmezanom.

Priporočam, da postrežeš rdeče sladko vino. Meni je všeč Bikova kri.

Želim ti dober tek!

Comments are closed.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑