Lazanja z blitvo

Moj oče ima vrt. Vsako leto posadi solate, peteršilj, jagode, krompir, brokoli, bučke in blitvo. Blitva je taka rastlina, da jo samo porežeš in zopet divje raste. Tako imam izziv, da jo ob času nabiram in uporabim v različnih jedeh. Ena je lazanja z blitvo.

Sestavine:

  • 600 g blitve
  • 1 čebula
  • 300 g testenin za lazanjo
  • 500 ml bešamela
  • 100 g parmezana
  • sol, poper

BEŠAMEL:

  • 5 dl mleka
  • 50 g masla
  • 100 g bele moke
  • sol, muškatni oreh

Priprava:

  1. Blitvo operi in kuhaj 10 minut, da omehča. Odcedi jo.
  2. Nareži čebulo in jo na olju popraži.
  3. Dodaj odcejeno blitvo.
  4. Vzemi pekač in ga premaži z bešamelom. Čez daj nekaj obdelane blitve. Potem testenine, bešamel, blitva, parmezan, testenine, bešamel,..dokler ne porabiš vse mase.
  5. Pripravljeno lazanjo prelij z 2 dl vode, juhe in jo peci v ogreti pečici 30 minut na 200 stopinj.

Priprava bešamela:

  1. Maslo stopi na ognju.
  2. Dodaj moko, sol in muškatni orešček. Dobro zmešaj, da moka posrka maslo vaše. Nastanejo grudice.
  3. Dolij mleko in kuhaj 5 minut, da se omaka zgosti. Ko opaziš mehurčke kot pri pudingu, je kuhan.

Comments are closed.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑