Dvigni me k višku ali tiramusu

Ta italijanska sladica nas vedno res dvigne po konci! 😂😂😂 S soprogom obožujeva okus po kavi. In celodnevno tekanje za našimi mladimi nadobudneži naju marsikdaj prisili, da spijeva več kot eno kavo. ☕

Rada imava tudi sladke dobrote in raziskala sem, kako pripraviti res okusen tiramisu. Ampak, da gre bodo jedli tudi otroci, poiščem zamenjavo za kavo.

Prvič, kavo zamenjam za žitno kavo, da ga jedo lahko otroci. Drugič, pripravim ga en dan prej, da se piškoti napijejo tekočine in da se krema strdi. Tretjič, uporabim otroške piškote, ki so na eni strani posuti s sladkorjem, ki ga ne zavržem ampak posujem po piškotih. Četrtič, uporabim kremasti sir mascarcpone.

Rahla krema je rezultat, da najprej penasto stepem beljake in nato dodam rumenjake, kot pri pripravi biskvita. Včasih dodane tudi sladko smetano, da dobim več mase.

Sestavine:

  • 1 pakiranje otroških piškotov
  • 500 ml kuhane kave
  • 500 g mascarcponeja
  • 4 cela jajca 🥚
  • 2 žlici sladkorja
  • 1 vanilij sladkor
  • Kakav za posipanje

Za posip uporabljam kakav brez sladkorja, ki je mimogrede super živilo, in temnejše barve.

Ula Hribar Babinski, kuharska mojstrica

Priprava:

  1. Pripravi kavo, pravo, instant ali žitno. Če jo kuhaš pravo, naj bo bolj švoh. Če imaš instant pa na pol litra dodaš 2 veliki žlici pripravka.
  2. Loči beljake in rumenjake. stepi beljake penasto in šele potem dodaj sladkor. Ko je zmes penasta in kompaktna, da se lepo vidijo sledi, dodaj rumenjake.
  3. Zdaj ves maskarpone dame v posodo in ga stepem na kratko. Potem stepena jajca nas rahlo vmešam v maskarpone.
  4. Sledi namakanje piškotov. V krožnik zlijem nekaj (približno 1 dl) ohlajene kave. Na enkrat dam 3 piškote v krožnik z. Tisti del s sladkorjem obrnjen v tekočino. Potem obrnem prvega enkrat, drugega in tretjega. In takoj razporejam v pekač enega zraven drugega. Ponavljam da napolnim prvo vrsto.
  5. Nato namažem 2/3 kreme po piškotih in zopet ponovim namakanje in razporejanje piškotov. Ostalo maso premažem drugo plast.
  6. Po vrhu posujem s kakavom in postavim tiramisu v hladilnik za celo noč.

Comments are closed.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑