Polnjene bučke s tuno iz pečice

Obožujem poletje, ko so vrtovi polni različne zelenjave. Vedno razmišljam, kako bi porabila bučke. Bolj buče, …tisto kar dobim pri mojih starših, so res ogromne buče.

Letos sem jih preizkusila polnit s tuno. Poznam način, da jih gospodinje rade polnijo z mesom, meni pa poleti razen občasnega piknika bolj ustreza manj kalorična hrana.

Razlog za tako izbiro je bil obisk naše varuške, ki mi ogromno pomeni. Čuva naše otroke, ima jih rada in nanjo se lahko zanesem. Nekoč je v hecu rekla, kdaj jo bom povabila na kosilo in sem jo…

Tokrat sem imela posebno pomočnico, mojo 18 mesečno hči Klaro. 👧😻

Sestavine:

  • 1 velika buča
  • 80 g tune iz konzerve
  • 35 g kuskusa
  • 1 dl pelatov
  • 50 g parmezana
  • nekaj kaper
  • mozarella za na vrh
  • zelišča: česen, bazilika, kumina, sladka mleta paprika, origano

Priprava:

  1. Bučko operi in jo nareži na 8 cm debele rezine.
  2. Izdolbi koščice, ampak le do 2/3 buče.
  3. Pripravi nadev. Če je kaj uporabnega mesa brez pešk, jih nareži na kockice, dodaj pelate z zelišči, tuno, parmezan, kuskus in premešaj. S tem nadevom nadevaj bučke.
  4. Vrh polij z eno žlico pelatov in nekaj mozarelle.
  5. Peci v ogreti pečici na 250 stopinj 20 minut. Potem pokrij bučke s folijo in jih peci še 10 minut pokrite, da se skuha še bučka.
  6. Vzemi iz pečice in ohladi.

Bučka tako pripravljene so lahko predjed ali glavna jed.

Ula Hribar Babinski, kuharska mojstrica

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑